Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Franciasalátás tojás alagút recept

Franciasalátás tojás alagút
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 24 szelet gépsonka
    • 3 savanyú uborka
    • 10  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kis doboz majonéz
    • 1 doboz 20 %-os tejföl
    • 1 ek mustár
    • csipet őrölt bors
    • csipet porcukor
    • 1 húsleveskocka
    • 1,5 dl víz
    • 20 g zselatin
    • 2 alma
    • 20 dkg sárgarépa
    • 10 dkg petrezselyemgyökér
    • 30 dkg burgonya
    • 40 dkg zöldborsó
    • fél zellergumó
    • 1 citrom

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk.

    A zöldségeket (répa, petrezselyem, zeller, burgonya) egyforma, kb fél cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük.

    Az uborkát és az almákat kisebb kockákra vágjuk, majd beletesszük az alapba.

    A vizet a leveskockával és a zselatinnal összeolvasztjuk.

    A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citrom levét, a borsot, a porcukrot kikeverjük és hozzáöntjük a lehűlt zselatint, majd az alapot, uborkát ás az almát is beleforgatjuk. Kész is a saláta.

    Két őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleterítjük a sonkaszeleteket, félig megtöltjük franciasalátával és belenyomkodunk 5 főtt tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával és sonkával befedjük.

    Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. A megmaradt salátát tálaláskor a szeletek mellé helyezzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá