Franciasalátás tojás alagút

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Franciasalátás tojás alagút

Hozzávalók:

  • 24 szelet gépsonka
  • 3 savanyú uborka
  • 10 tojás
  • 1 kis doboz majonéz
  • 1 doboz 20 %-os tejföl
  • 1 ek mustár
  • csipet őrölt bors
  • csipet porcukor
  • 1 húsleveskocka
  • 1,5 dl víz
  • 20 g zselatin
  • 2 alma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 30 dkg burgonya
  • 40 dkg zöldborsó
  • fél zellergumó
  • 1 citrom

Elkészítése:

A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk.

A zöldségeket (répa, petrezselyem, zeller, burgonya) egyforma, kb fél cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük.

Az uborkát és az almákat kisebb kockákra vágjuk, majd beletesszük az alapba.

A vizet a leveskockával és a zselatinnal összeolvasztjuk.

A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citrom levét, a borsot, a porcukrot kikeverjük és hozzáöntjük a lehűlt zselatint, majd az alapot, uborkát ás az almát is beleforgatjuk. Kész is a saláta.

Két őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleterítjük a sonkaszeleteket, félig megtöltjük franciasalátával és belenyomkodunk 5 főtt tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával és sonkával befedjük.

Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. A megmaradt salátát tálaláskor a szeletek mellé helyezzük.