Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat keményre főzzük. Ha kihűlt, megtisztítjuk.
A zöldségeket (répa, petrezselyem, zeller, burgonya) egyforma, kb fél cm-es kockákra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük, majd kihűtjük.
Az uborkát és az almákat kisebb kockákra vágjuk, majd beletesszük az alapba.
A vizet a leveskockával és a zselatinnal összeolvasztjuk.
A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a citrom levét, a borsot, a porcukrot kikeverjük és hozzáöntjük a lehűlt zselatint, majd az alapot, uborkát ás az almát is beleforgatjuk. Kész is a saláta.
Két őzgerincformát kibélelünk folpackkal, beleterítjük a sonkaszeleteket, félig megtöltjük franciasalátával és belenyomkodunk 5 főtt tojást. Az őzgerincet tejesen megtöltjük a maradék salátával és sonkával befedjük.
Hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük. A megmaradt salátát tálaláskor a szeletek mellé helyezzük.