Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszpikos zöldségrolád recept

Aszpikos zöldségrolád
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg gépsonka
    • 15 dkg mirelit zöldborsó
    • 15 dkg mirelit kukorica
    • 10 dkg mirelit répakocka
    • 1 kk só
    • 1 kk ételízesítő
    • 4 dl aszpik, ami 4 púpos tk tasakos aszpikból és 4 dl főzőléből készül

    Elkészítése:

    A tojásokat keményre főzzük, lehűtjük és megpucoljuk.

    Egy edényben felforralunk 5-6 dl vizet, beletesszük az összes mirelit zöldséget, hozzáadjuk a sót és az ételízesítőt és forrástól számított 3-4 percig főzzük.

    Ezután átszűrjük, egyszeri hideg vízzel átmossuk és szűrön lecsepegtetjük.

    A főzőlét nem öntjük ki, mert szép világossárga és ízes, ezért ruhán gondosan átszűrjük, mert ebből készítjük el az aszpikot.

    Az őzgerinc formát vízzel kiöblítjük és belehelyezünk egy folpackot, amit ecsettel rásimítunk. A vizes felületre szépen ráragad!

    Az aljára néhány ek zöldséget szórunk, rátesszük a tojásokat, ezután a többi zöldséget is köré rakjuk, gusztán elrendezzük, majd felöntjük a már félig kihűlt, de folyékony aszpikkal.

    Tálcára tesszük és legalább 3-3,5 órát hűtőben dermesztjük.

    Végül tálaló tálcára átfordítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és szeletelhető!

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá