1. Régimódi tepertős pogácsa recept
A régi módi tepertős pogácsa egy klasszikus magyar kedvenc, amelyet mindenki ismer és szeret. A tepertős töltelék és az omlós tészta tökéletes harmóniában vannak, így ez a pogácsa mindig siker.
Hozzávalók:
- 20 dkg kenyérliszt
- 25 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 8 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2,5 dkg élesztő
- 1,5 dl langyos tej
- 1 tk porcukor
- 3 ek tejföl
- 15 dkg tepertőkrém
- só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS enyhén felverve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Bögrés vajas pogácsa recept
A bögrés vajas pogácsa egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom. A vaj lágyan omlós tésztát varázsol, amely minden harapásnál elolvad a szánkban. Ez a pogácsa ideális választás, ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, hiszen a méricskéléshez csak egy bögre szükséges!
Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 25 dkg vaj
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 csapott evőkanál só
- 140-150 g tejföl
- 5 dkg élesztő
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Réteges túrós pogácsa recept
A réteges tészta és a túró lágy krémessége egyszerre teszi különlegessé és laktatóvá ezt a pogácsát.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk cukor
- 2,5 dl tej
- 1 tk só
- 1 dl olaj
Krémhez:
- 12,5 dkg margarin
- 12,5 dkg túró
- pici só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag, reszelt sajt ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Hűtőben kelt pogácsa recept
A hűtőben kelt pogácsa egy igazi praktikus finomság, amelyet előre elkészíthetsz, és amikor szükséged van rá, csak megsütöd. A hűtés során a tészta kellemesen megpihen, így különösen lágy és omlós lesz sütés után. Ez a pogácsa tökéletes választás, ha időt szeretnél spórolni, de nem akarsz lemondani az ízletes falatokról.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 1 kis pohár tejföl (150 g)
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál só
- 1 tk cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A pogácsák lekenéséhez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
- 10 dkg reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Sajtos-joghurtos pogácsa recept
A sajtos-joghurtos pogácsa könnyed és légies, a joghurt krémességének köszönhetően. A sajt ropogós réteget képez a pogácsák tetején, míg a belsejük puha és omlós marad.
Hozzávalók:
- 3 púpos ek görögjoghurt
- 1 dl víz
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kb 15-20 dkg reszelt sajt
- 1 ek só (ízlés szerint mehet több is)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Vajas-sajtos pogácsa recept
A vajas-sajtos pogácsa egy igazi klasszikus, amelyben a vaj és a sajt tökéletes párosítást alkot. A ropogós sajt és a lágy tészta harmóniája ellenállhatatlanná teszi ezt a pogácsát, amely garantáltan minden alkalomra siker lesz.
Hozzávalók:
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Hajtogatott tepertős pogácsa recept
A hajtogatott tepertős pogácsa különleges technikával készül, amelynek köszönhetően a tészta réteges és ropogós lesz. A tepertő gazdag íze és a hajtogatott tészta textúrája egy olyan pogácsát eredményez, amelyet nem lehet abbahagyni!
Hozzávalók:
- 2 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 tk só
- 3-4 ek száraz fehérbor
- 12 dkg vaj vagy margarin
- 60 dkg finomliszt
- 1 tk cukor
- 3,5 dkg élesztő
Hajtogatáshoz:
- 40 dkg darált tepertő
- őrölt bors
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Fornetti pogácsa recept
Azoknak ajánlott, akik szeretik a gyorsan elkészíthető, mégis ízletes pogácsákat. A fornetti stílusú pogácsa ropogós, belül pedig puha és omlós, így ideális választás bármilyen alkalomra.
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 1 púpozott ek só
- 175 g tejföl
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 kk cukor
- 5 dkg élesztő
Kenéshez:
- 5 dkg lágy, puha margarin vagy vaj
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt