Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz

Dátum: 2025-07-14 / Írta: Budai István / Látták: /

A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bármelyik asztalon megállják a helyüket. Akár sütés nélkül készülnek, akár kevert tésztás vagy túrós alapra épülnek, ezek a desszertek egyszerre hűsítenek és kényeztetnek. Összegyűjtöttük a 8 legfinomabb gyümölcsös süteményt, amit nemcsak elkészíteni, de megenni is öröm. Könnyűek, légiesek és látványosak. Görgess lejjebb, és találd meg az új kedvencedet!

  • A gyümölcsös sütemények mindig is népszerűek voltak, de nyáron különösen nagy szerephez jutnak. Ilyenkor előnyben részesítjük a könnyű, frissítő, nem túl édes desszerteket – és mi más lenne alkalmasabb erre, mint a joghurttal, túróval vagy tejföllel készült, gyümölccsel megpakolt sütemények? A válogatásban szereplő finomságok között találsz sütés nélküli tortákat, puha kevert sütit és látványos krémes szeletet is.

    Az erdei gyümölcsös Raffaello szelet krémes és elegáns, míg a joghurtos-kevert süti a legegyszerűbb, mégis megbízható recept a gyors desszertre vágyóknak. A gyümölcsös alagút és a cukormentes túrótorta remek választás, ha valami különlegesebbet vagy egészségesebbet szeretnél. A tejfölkrémes torta és a túrós-gyümölcsös torták pedig a klasszikusabb vonalat képviselik, friss idénygyümölcsökkel és habkönnyű krémekkel.

    Ezek a sütik nemcsak finomak, hanem látványosak is – így vendégvárónak, ünnepi asztalra vagy csak egy hétvégi ebéd lezárásaként is tökéletesek. Ha szeretnél valami újat kipróbálni, de nem akarsz órákat a konyhában tölteni, ezekkel a receptekkel nem nyúlhatsz mellé. Minden falatban ott a nyár – friss, színes, gyümölcsös!

    1. Erdeigyümölcsös, tejfölkrémes torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 26 cm-es formához:
    Tészta:

    • 250 g finomliszt
    • 100 g porcukor
    • tojás
    • 1 cs sütőpor
    • fél üvegcse vaníliaaroma vagy 1 cs vaníliás cukor
    • 80 g vaj vagy margarin

    Töltelék:

    • 500 ml tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 200 g porcukor
    • 800 g tejföl

    Tetejére:

    • 500 g fagyasztott eredigyümölcs
    • 2 cs piros tortazselé
    • 4 csapott ek cukor

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Gyümölcsös-joghurtos torta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Alap:

    • 20 dkg darált (vajas) keksz
    • 12 dkg olvasztott vaj

    Krém:

    • 30 dkg görög joghurt
    • 2,5 dl habtejszín
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg mascarpone vagy krémsajt
    • 15 g zselatin
    • 10 dkg cukor

    Továbbá:

    • 2 üveg barack befőtt (1 üvegnyi a krémbe és 1 üvegnyi a tetejére)

    Tetejére:

    • 2 cs színtelen tortazselé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Gyümölcsös túrótorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • tojás
    • 4 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 1 ek keményítő

    Túrókrém:

    • 50 dkg túró
    • 30 dkg natúr joghurt
    • kb 10 dkg porcukor
    • 1 ek vaníliás cukor vagy vaníliaaroma ízlés szerint
    • 1 citrom héja
    • 1 cs zselatin fix

    Tetejére:

    • tetszés szerinti gyümölcs
    • 3,5 dl víz
    • 1 ek cukor
    • kevés citromlé
    • 15 g zselatin

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Gyümölcsös-joghurtos kevert recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 25*35 cm-es tepsihez:

    • tojás
    • 10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
    • 2,5 dl olaj
    • 2,5 dl natúr joghurt
    • 15 g sütőpor (másfél csomag)
    • 35 dkg finomliszt
    • ízlés szerint gyümölcs

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Gyümölcsös alagút sütés nélkül recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 25*12*8 cm-es kalácsformához:
    Alap:

    • 25 dkg darált keksz
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg puha margarin vagy vaj
    • 2 ek kakaópor
    • 1 üvegcse rumaroma
    • kb 1-1,5 dl tej

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 2 ek cukor
    • 2 dl habtejszín
    • 25 dkg gyümölcs (nálunk málna, ribizli, de más gyümölcs is lehet)

    Máz:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 150 g ét vagy tejcsoki

    Lezáráshoz:

    • 8 db vajas keksz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Szedres sajttorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:
    Alap:

    • 200 g darált keksz
    • 100 g vaj

    Szedres réteg:

    • 450 g mascarpone
    • 200 ml tejszín (30 % zsírtartalmú)
    • 150 g cukor
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 2 evőkanál liszt (opcionális, javítja az állagát)
    • tojás
    • 150 g szeder (friss vagy fagyasztott)
    • 2 csepp lila ételfesték (opcionális)

    Szederszósz:

    • 200 g szeder (friss vagy fagyasztott)
    • 3 evőkanál cukor
    • 1 teáskanál citromlé
    • 1 teáskanál kukoricakeményítő
    • 2 evőkanál víz

    Tetejére:

    • tejszínhab
    • szeder
    • málna

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Erdei gyümölcsös raffaello szelet recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • tojásfehérje
    • csipet sót
    • 80 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 100 g kókuszreszelék
    • 40 g finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor

    Locsoláshoz:

    • 1 dl tej (langyos)

    Eredei gyümölcsös réteg:

    • 500 g fagyasztott erdei gyümölcs
    • 100 g cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 250 ml víz
    • 2 csomag puncs ízű pudingpor (vagy epres)

    Krém:

    • 600 ml tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
    • 120 g cukor
    • 100 g fehér csokoládé
    • 200 g vaj

    Tetejére:

    • 2 dl habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Gyümölcsös túrótorta recept

    Hozzávalók:

    Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
    Alap:

    • 100 g (cukormentes, teljes kiőrlésű) keksz
    • édesítő ízlés szerint vagy cukor
    • 30 g olvasztott vaj
    • fahéj (el is maradhat, de finom ízt ad az alapnak)

    Túrós krém:

    • 50 dkg krémes túró
    • 3 dl tejszín
    • 15 dkg joghurt (nálam görög)
    • édesítő ízlés szerint vagy cukor
    • vanília ízlés szerint
    • 7 g zselatin kevés vízbe áztatva

    Gyümölcsös krém:

    • 50 dkg gyümölcs (nálam most vegyesen málna és ribizli)
    • 7 g zselatin vízbe áztatva
    • édesítő vagy cukor ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá