A sós finomságok között ott van a töltött virág, ami nem csak látványos, de isteni is. A virslifonat klasszikus kedvenc, ami garantáltan nem marad meg a tányéron. Ha szereted a sajtot, próbáld ki a sajtos hajtoványt, vagy a sajttal töltött szezámmagos kiflit, ami tökéletes kísérője lehet egy levesnek vagy salátának. A fokhagymás-sajtos muffin ideális választás, ha valami gyorsra és finomra vágysz, az ostoros pizza pedig egy izgalmas csavart hoz a hagyományos pizzaélménybe.
Az édes sütemények között a csokis fonott kalács igazi kényeztetés, míg a diós-szilvalekváros labdabukták az ízek tökéletes harmóniáját nyújtják. A nutellás napraforgó kalács látványos és ízletes, a kakaós koszorú pedig minden kakaóimádó álma. A legyező puha, édes falatokra oszlik, míg a pudingos táska krémes töltelékével biztosan mindenkit elvarázsol. Próbáld ki az összeset, és garantáltan nem marad üres a sütis tál!
1. Töltött virág recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 500 g finom liszt
- 1 csomag instant élesztő
- 1,5 ek cukor
- 1 tk só
- 3 dl tej
- 1 csapott tk cukor az élesztő felfuttatásához
A töltelékhez:
- 350 g gépsonka
- 120 g konzerv csemege kukorica
- 2 kis fej lila hagyma
- 100 g sajt
- 300 g tejföl
- 50 g vaj
- 1 tk fokhagymapor
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
- napraforgó mag
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Virslifonat recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2 dl langyos tej
- 1 tk cukor
- 5 dkg élesztő
- 0,5 dl olaj
- 2-3 tk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárga
- 4 db virsli
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Sajtos hajtovány recept
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- kb 3 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1/2 dl étolaj
- 1 ek só
- pici cukor
- 2,5 dkg friss élesztő
Krém:
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 mk só
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
A tetejére:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
szezámmag ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sajttal töltött szezámmagos kifli recept
Hozzávalók:
- 0,5 l tej
- 20 dkg margarin
- 5 dkg élesztő
- 3 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+1 a kenéshez)
- 1 kg liszt
- 40 dkg sajt
- csipetnyi cukor az élesztő felfuttatásához
- 1 tk só (vigyázat a sajt is sós!)
- szezámmag a tetejére
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Fokhagymás sajtos muffin recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 0,5 tk só
- 2 ek olvasztott vaj
- 1 tk cukor
- 0,5 dl langyos tej
- 0,5 dl langyos víz
- 2 tk szárított porélesztő
Öntet:
- 4 ek olvasztott vaj
- 1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
- 2 ek reszelt parmezán
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 10-15 dkg reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Ostoros pizza recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g búzaliszt
- 25 g élesztő
- kb 300 ml tej
- 1 kk só
- 1 kk vegeta
- 2 ek olaj
Töltelékhez:
- 2 dl paradicsomsűrítmény
- 1 dl kechup
- bazsalikom
- oregánó
- pizzafűszer
- bacon vagy sonka csíkok
- 20 dkg reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Csokis fonott kalács recept
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 10 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 4 ek étolaj
- 5 dkg élesztő
- 1 ek kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- csipet só
Töltelékhez:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 ek kakaó
Lekenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg olvasztott margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Diós-szilvalekváros labdabukták recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2 dl tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
Továbbá:
- 18 tk sűrű szilvalekvár
- 1 ek olvasztott margarin
- 2 púpos ek darált dió
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Nutellás napraforgó kalács recept
Hozzávalók:
- 60 dkg finomliszt
- 6 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg élesztő
- 3 dl langyos tej (kb)
- csipetnyi só
Töltelék:
- nutella (nem az olcsó változat, hanem a “rendes” nutella, mert különben van rá esély, hogy kifolyik!)
Kenés:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje enyhén felverve
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kakaós koszorú kalács recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 púpos ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
Töltelékhez:
- 2 ek olaj (esetleg olvasztott margarin)
- 3 csapott ek cukor
- 2 púpos ek cukrozatlan kakaópor
Továbbá:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS lekenni
- 2 ek tej átgőzölni
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Legyező recept
Hozzávalók:
- kb 2,5 dl tej
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 7,5 dkg margarin
- pici só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- kakaópor
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Pudingos táska recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl langyos víz
- 6 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 10 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- 1 csomag vaníliás puding + annyi tej amennyit a tasak ír
Tetejét megkenni:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 kanál víz