Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ostoros pizza recept

Ostoros pizza
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 500 g búzaliszt
    • 25 g élesztő
    • kb 300 ml tej
    • 1 kk só
    • 1 kk vegeta
    • 2 ek olaj

    Töltelékhez:

    • 2 dl paradicsomsűrítmény
    • 1 dl kechup
    • bazsalikom
    • oregánó
    • pizzafűszer
    • bacon vagy sonka csíkok
    • 20 dkg reszelt sajt

    Elkészítése:

    Az élesztőt a meleg, de nem forró 1.5 dl tejbe morzsoljuk, megszórjuk kevés cukorral,felfuttatjuk.

    A liszthez adjuk az élesztős tejet,és a tészta többi hozzávalóját,(a maradék tejet lassan adagoljuk,amennyit a tészta felvesz, lehet hogy egy kicsit kevesebb tej kell) és rugalmas tésztát dagasztunk.

    Elfelezzük a tésztát, és 2 gombócot formázva, lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    A sűrített paradicsomot elkeverjük a ketchuppal,fűszerekkel.

    A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra,és megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal,rárakjuk a bacont vagy sonkát,megszórjuk reszelt sajttal. Ezután feltekerjük a tésztát(mint a bejglit), hosszába félbe vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk teljesen ketté, majd összetekerjük a két vágatot,végeit összecsípjük,a másik gombóccal is ugyanígy járunk el.

    Tepsiben kb 30 percen át kelesztjük.

    Süssük kb 180°C-on kb. 18-20 percig.

    Tipp:

    Frissen melegen a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá