Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Az élesztőt a meleg, de nem forró 1.5 dl tejbe morzsoljuk, megszórjuk kevés cukorral,felfuttatjuk.
A liszthez adjuk az élesztős tejet,és a tészta többi hozzávalóját,(a maradék tejet lassan adagoljuk,amennyit a tészta felvesz, lehet hogy egy kicsit kevesebb tej kell) és rugalmas tésztát dagasztunk.
Elfelezzük a tésztát, és 2 gombócot formázva, lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
A sűrített paradicsomot elkeverjük a ketchuppal,fűszerekkel.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra,és megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal,rárakjuk a bacont vagy sonkát,megszórjuk reszelt sajttal. Ezután feltekerjük a tésztát(mint a bejglit), hosszába félbe vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk teljesen ketté, majd összetekerjük a két vágatot,végeit összecsípjük,a másik gombóccal is ugyanígy járunk el.
Tepsiben kb 30 percen át kelesztjük.
Süssük kb 180°C-on kb. 18-20 percig.
Frissen melegen a legfinomabb.