Ostoros pizza

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ostoros pizza

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 500 g búzaliszt
  • 25 g élesztő
  • kb 300 ml tej
  • 1 kk só
  • 1 kk vegeta
  • 2 ek olaj

Töltelékhez:

  • 2 dl paradicsomsűrítmény
  • 1 dl kechup
  • bazsalikom
  • oregánó
  • pizzafűszer
  • bacon vagy sonka csíkok
  • 20 dkg reszelt sajt

Elkészítése:

Az élesztőt a meleg, de nem forró 1.5 dl tejbe morzsoljuk, megszórjuk kevés cukorral,felfuttatjuk.

A liszthez adjuk az élesztős tejet,és a tészta többi hozzávalóját,(a maradék tejet lassan adagoljuk,amennyit a tészta felvesz, lehet hogy egy kicsit kevesebb tej kell) és rugalmas tésztát dagasztunk.

Elfelezzük a tésztát, és 2 gombócot formázva, lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A sűrített paradicsomot elkeverjük a ketchuppal,fűszerekkel.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra,és megkenjük a fűszeres paradicsomszósszal,rárakjuk a bacont vagy sonkát,megszórjuk reszelt sajttal. Ezután feltekerjük a tésztát(mint a bejglit), hosszába félbe vágjuk úgy, hogy az egyik véget nem vágjuk teljesen ketté, majd összetekerjük a két vágatot,végeit összecsípjük,a másik gombóccal is ugyanígy járunk el.

Tepsiben kb 30 percen át kelesztjük.

Süssük kb 180°C-on kb. 18-20 percig.

Tipp:

Frissen melegen a legfinomabb.