Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajttal töltött szezámmagos kifli recept

Sajttal töltött szezámmagos kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 0,5 l tej
    • 20 dkg margarin
    • 5 dkg élesztő
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (+1 a kenéshez)
    • 1 kg liszt
    • 40 dkg sajt
    • csipetnyi cukor az élesztő felfuttatásához
    • 1 tk só (vigyázat a sajt is sós!)
    • szezámmag a tetejére

    Elkészítése:

    Fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a maradék tejet is meglangyosítom, hozzáadok a 3 egész tojást, a margarint, sót, a már felfuttatott élesztőt, és végül a lisztet. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, majd fél órára félreteszem kelni.

    Addig a sajtot felszeletelem csíkokra, a szezámmagot üres serpenyőben megpirítom.

    Amikor a tészta megkelt, kör alakúra nyújtom és háromszög alakúra vágom. A háromszög szélesebb részébe teszem a sajtot, majd feltekerem. Amikor kész, tojással lekenem és a megpirított szezámmaggal megszórom a tetejét.

    Előmelegített, hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben 15 percig sütöm.
    Ez az adag 40 kiflinek felel meg.

    Tipp:

    Aki sósabban szereti az tehet bele több sót, én csak ennyit szoktam mivel a sajt is sós.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá