Sajttal töltött szezámmagos kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sajttal töltött szezámmagos kifli

Hozzávalók:

  • 0,5 l tej
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg élesztő
  • 3 egész tojás (+1 a kenéshez)
  • 1 kg liszt
  • 40 dkg sajt
  • csipetnyi cukor az élesztő felfuttatásához
  • 1 tk só (vigyázat a sajt is sós!)
  • szezámmag a tetejére

Elkészítése:

Fél dl langyos, cukrozott tejben felfuttatom az élesztőt. Közben a maradék tejet is meglangyosítom, hozzáadok a 3 egész tojást, a margarint, sót, a már felfuttatott élesztőt, és végül a lisztet. Könnyű tésztát dagasztunk belőle, majd fél órára félreteszem kelni.

Addig a sajtot felszeletelem csíkokra, a szezámmagot üres serpenyőben megpirítom.

Amikor a tészta megkelt, kör alakúra nyújtom és háromszög alakúra vágom. A háromszög szélesebb részébe teszem a sajtot, majd feltekerem. Amikor kész, tojással lekenem és a megpirított szezámmaggal megszórom a tetejét.

Előmelegített, hőlégkeveréses, 150 fokos sütőben 15 percig sütöm.
Ez az adag 40 kiflinek felel meg.

Tipp:

Aki sósabban szereti az tehet bele több sót, én csak ennyit szoktam mivel a sajt is sós.