Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

12 savanyú káposztás étel hiba nélkül!

Dátum: 2024-02-15 / Írta: Budai István / Látták: /

Az ősz és a tél egyik legfinomabb és vitaminokban gazgag étele a savanyú káposzta. Nem is gondolnád mennyi étel készíthető belőle. Próbáld ki mindet sorban!




  • 1. Mézes-mustáros karaj savanyú káposzta ágyon

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg savanyú káposzta
    2. 50 dkg szeletelt, csont nélküli karaj
    3. 2 dl víz
    4. 4 babérlevél
    5. frissen őrölt bors, só ízlés szerint
    6. kevés zsiradék
    7. 1 evőkanál méz
    8. 2 evőkanál mustár

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    2. Savanyú káposztás rakott krumpli

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg fehér édesburgonya
    2. 1 teáskanál szódabikarbóna
    3. 50 dkg savanyú káposzta
    4. 5-10 dkg (cheddar) sajt
    5. 50 dkg darált hús
    6. 1 fej vöröshagyma
    7. 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    3. Savanyú káposztával töltött csirke

    Hozzávalók:

    1. 1 egész, konyhakész csirke
    2. 1-2 fej vöröshagyma
    3. 500 g savanyú káposzta
    4. 100 g szalonna
    5. 1 ek őrölt kömény
    6. só és bors ízlés szerint
    7. 2-3 dl világos sör
    8. 1 kg kisebb burgonya

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    4. Pulykaragu leves savanyú káposztával

    Hozzávalók:

    1. 25-30 dkg pulykamellfilé
    2. egy tasak mirelit finom főzelék keverék
    3. 1 petrezselyemgyökér
    4. 1 szelet zeller
    5. egy 2 dl-es bögre savanyú káposzta
    6. 1 evőkanál felkarikázott póréhagyma
    7. só, bors, csipetnyi őrölt kömény

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    5. Gluténmentes savanyú káposztás pogácsa

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg Schär Mix B liszt
    2. 1,5 dkg friss élesztő
    3. 1 dl tej
    4. 1 tk cukor
    5. 1 tojás (nagy)
    6. 10 dkg savanyú káposzta
    7. 1 tk só
    8. 2 csipet őrölt fehér bors
    9. 3 dkg olvasztott vaj
    10. 1 kisebb tojás a lekenéshez

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    6. Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj

    Hozzávalók:

    1. 6 szelet rövid karaj
    2. 200-250 g szeletelt bacon
    3. 200 g füstölt kolbász
    4. 500 g savanyú káposzta

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    7. Savanyú káposztás bableves

    Hozzávalók:

    1. 60 dkg savanyú káposzta
    2. 10 dkg szárazkolbász
    3. 30 dkg füstölt-főtt tarja
    4. 3 szál sárgarépa
    5. 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
    6. 1 kk só
    7. 1 nagy csipet őrölt bors
    8. 1 tk házi darált paprika
    9. 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
    10. 2,5 l víz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    8. Savanyú káposztán sült oldalas

    Hozzávalók:

    1. 12 szelet oldalas
    2. 1 tasak magyaros fűszerkeverék
    3. 1 tk zúzott fokhagyma
    4. 1-2 ek étolaj
    5. 1 kg savanyú káposzta
    6. 3 ek étolaj
    7. 1 dl víz

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    9. Vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával

    Hozzávalók:

    1. 4 szelet ponty
    2. 4 gerezd fokhagyma
    3. 4 szeletke (lm) vaj
    4. fél csokor petrezselyemzöld
    5. ízlés szerint só
    6. frissen őrölt fehér bors

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    10. Korhely leves (savanyú káposzta leves)

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg savanyú gyalult káposzta
    2. 20 dkg csülök (lehetőleg füstölt)
    3. 1 szál füstölt házikolbász
    4. 2 szál répa
    5. 2 szál petrezselyem gyökér
    6. néhány babérlevél
    7. 3 gerezd fokhagyma
    8. 1 fej hagyma
    9. kevés őrölt pirospaprika
    10. 3 kanál tejföl
    11. 1 kanál liszt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    11. Babos-csülkös káposztaleves

    Hozzávalók:

    1. 30 dkg tarkabab (nagyobb szemű)
    2. 30 dkg füstölt csülök (nyers)
    3. 30 dkg savanyú káposzta
    4. 2 szál sárgarépa
    5. 1 fej vöröshagyma
    6. só (ízlés szerint)
    7. 2 tk ételízesítő
    8. 3 szem borókabogyó
    9. 1 db babérlevél
    10. 2 tk liszt

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    12. Székelykáposzta füstölt hússal

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg sertéscomb
    2. 30 dkg füstölt tarja
    3. 1 kg savanyú káposzta
    4. 1 nagy ek sertészsír
    5. 1 nagy fej vöröshagyma
    6. 1 tk őrölt bors
    7. 2 tk pirospaprika
    8. 1 tk őrölt kömény
    9. 2 tk fokhagyma granulátum vagy 2 cikk fokhagyma
    10. 2 db babérlevél
    11. 3 nagy ek 20 %-os tejföl
    12. 2 dl zsíros tej

    A recept ide kattintva folytatódik! >>>

    Szólj hozzá