Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával recept

Vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Halhoz:

    • 4 szelet ponty
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 4 szeletke (lm) vaj
    • fél csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors

    Káposztához:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 40 dkg savanyú káposzta
    • fél csokor friss kapor
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 ek őrölt fűszerpaprika
    • 3 dl víz
    • ízlés szerint só
    • őrölt kömény

    Elkészítése:

    A halszeleteket megmosom, sózom, borsozom, egy jénai tálba teszem, hozzáadom a szeletekre vágott fokhagymát, a vajat, az aprított petrezselyemzöldet, és alufóliával lefedve, 200 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 25 perc alatt puhára párolom, majd az alufóliát levéve grill fokozatra kapcsolva 6-8 perc alatt pirosra pirítom.

    Míg a hal készül, a vöröshagymát megtisztítom, és vékony karikára vágom. Némi zsiradékon üvegesre párolom, majd hozzáadom a fokhagymát, a fűszerpaprikát, alaposan elkeverem, és végül jöhet bele a savanyú káposzta (ha túl savanyú, akkor felhasználás előtt néhány léről átmosom), az aprított kapor, só és kömény. Felöntöm a vízzel, és fedővel lefedve 15 perc alatt puhára párolom. Ha túl sok víz maradna alatta, akkor azt fedő nélkül néhány perc alatt elfőzöm.

    Ha a hal elkészült, forrón, a savanyú káposztával, és ízlés szerint (lm) tejföllel kínálom.

    Jó étvágyat!

    A vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 83 kcal
    Fehérje: 7 g
    Szénhidrát: 3 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá