1. Mézes-mustáros karaj savanyú káposzta ágyon
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú káposzta
- 50 dkg szeletelt, csont nélküli karaj
- 2 dl víz
- 4 babérlevél
- frissen őrölt bors, só ízlés szerint
- kevés zsiradék
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál mustár
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Savanyú káposztás rakott krumpli
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér édesburgonya
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 50 dkg savanyú káposzta
- 5-10 dkg (cheddar) sajt
- 50 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Savanyú káposztával töltött csirke
Hozzávalók:
- 1 egész, konyhakész csirke
- 1-2 fej vöröshagyma
- 500 g savanyú káposzta
- 100 g szalonna
- 1 ek őrölt kömény
- só és bors ízlés szerint
- 2-3 dl világos sör
- 1 kg kisebb burgonya
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Pulykaragu leves savanyú káposztával
Hozzávalók:
- 25-30 dkg pulykamellfilé
- egy tasak mirelit finom főzelék keverék
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 szelet zeller
- egy 2 dl-es bögre savanyú káposzta
- 1 evőkanál felkarikázott póréhagyma
- só, bors, csipetnyi őrölt kömény
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Gluténmentes savanyú káposztás pogácsa
Hozzávalók:
- 30 dkg Schär Mix B liszt
- 1,5 dkg friss élesztő
- 1 dl tej
- 1 tk cukor
- 1 tojás (nagy)
- 10 dkg savanyú káposzta
- 1 tk só
- 2 csipet őrölt fehér bors
- 3 dkg olvasztott vaj
- 1 kisebb tojás a lekenéshez
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Kolbászos, savanyú káposztás göngyölt karaj
Hozzávalók:
- 6 szelet rövid karaj
- 200-250 g szeletelt bacon
- 200 g füstölt kolbász
- 500 g savanyú káposzta
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Savanyú káposztás bableves
Hozzávalók:
- 60 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg szárazkolbász
- 30 dkg füstölt-főtt tarja
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis doboz vörös bab (24 dkg)
- 1 kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 1 tk házi darált paprika
- 1 ek házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
- 2,5 l víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Savanyú káposztán sült oldalas
Hozzávalók:
- 12 szelet oldalas
- 1 tasak magyaros fűszerkeverék
- 1 tk zúzott fokhagyma
- 1-2 ek étolaj
- 1 kg savanyú káposzta
- 3 ek étolaj
- 1 dl víz
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Vajban sült fokhagymás pontyszeletek paprikás savanyú káposztával
Hozzávalók:
- 4 szelet ponty
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szeletke (lm) vaj
- fél csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só
- frissen őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Korhely leves (savanyú káposzta leves)
Hozzávalók:
- 50 dkg savanyú gyalult káposzta
- 20 dkg csülök (lehetőleg füstölt)
- 1 szál füstölt házikolbász
- 2 szál répa
- 2 szál petrezselyem gyökér
- néhány babérlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej hagyma
- kevés őrölt pirospaprika
- 3 kanál tejföl
- 1 kanál liszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
11. Babos-csülkös káposztaleves
Hozzávalók:
- 30 dkg tarkabab (nagyobb szemű)
- 30 dkg füstölt csülök (nyers)
- 30 dkg savanyú káposzta
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- só (ízlés szerint)
- 2 tk ételízesítő
- 3 szem borókabogyó
- 1 db babérlevél
- 2 tk liszt
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
12. Székelykáposzta füstölt hússal
Hozzávalók:
- 70 dkg sertéscomb
- 30 dkg füstölt tarja
- 1 kg savanyú káposzta
- 1 nagy ek sertészsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 tk őrölt bors
- 2 tk pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- 2 tk fokhagyma granulátum vagy 2 cikk fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 3 nagy ek 20 %-os tejföl
- 2 dl zsíros tej