1. Minestrone leves
Hozzávalók:
- 2 ek olívaolaj
- 50 dkg kockára vágott zöldség ízlés szerint vegyítve ( nálam: sárgarépa, zeller, fehérrépa, kápia paprika, hegyes erős
- paprika, vágott zöldbab, borsó, cukkini, csiperke gomba)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dkg szárított sonka vagy bacon
- 1 ek aprított bazsalikom (vagy szárított)
- 2 db paradicsom
- 2 ek paradicsompüré
- 3 babérlevél
- ízlés szerint só és frissen őrölt fehér bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
2. Csirkemájas-gombás rizottó
Hozzávalók:
- 50 dkg rizottó rizs
- 1 kis fej vöröshagyma
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg kockázott bacon
- kakukkfű ízlés szerint
- petrezselyem
- 1-2 ek olívaolaj
- 10-15 dkg gomba mix
- 1,5 l húsleves vagy zöldség alaplé
- só, bors ízlés szerint
- reszelt parmezán
- 10 dkg vaj
- 2 dl fehérbor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
3. Házi ravioli, parmezános burgonyatöltelékkel
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 mk só
- kb 20 dkg liszt
- 20 dkg burgonya
- 3 ek parmezán
- 1 tojássárgája
- só, bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
4. Milánói ravioli
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt (lehet finom liszt is)
- 3 tojás
- só
- 15 dkg gépsonka (prágai sonka)
- 10 dkg sajtkrém
- 2 evőkanál tejföl
- fél fej vöröshagyma üvegesre pirítva
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
5. Eredeti bolognai spagetti
Hozzávalók:
- 500 g darált marhahús (vagy marha és sertés mix)
- 10 dkg pancetta (ha nem találnánk, akkor helyettesítsük füstölt hasaalja szalonnával)
- 1/2 répa (nagyjából egy ujjnyi hosszúságú, két ujjnyi vastag darab)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szár zeller
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl száraz vörösbor
- 2 dl víz
- 2 kanál paradicsompüré
- 1 kanál olívaolaj
- 10 dkg vaj
- 500 gramm spagetti tészta
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
6. Lasagne
Hozzávalók:
- 50 dkg darált hús
- 50 dkg lasagne tészta
- 20 dkg sajt
- 10 dkg vaj
- 7 dl paradicsomszósz
- 4 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Tökéletes olasz pizza
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 dl tej
- 1 dl víz (lehet kevesebb is)
- 1 ek cukor
- 2 dkg élesztő
- 1 ek olaj
- 2 kk só
- 1 tubus paradicsomos alapú pizzakrém
- feltét ízlés szerint
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
8. Focaccia napon szárított paradicsommal
Hozzávalók:
- 300 g finomliszt vagy kenyérliszt
- 1 cs porélesztő
- 1,5 dl meleg víz
- 1 dl fűszeres olaj (én a napon szárított paradicsom rozmaringos, fokhagymás olaját használtam, de használhatsz sima
- étolajat is)
- 1 kk szárított bazsalikom
- 1/2 kk szárított oregánó
- 1 kk só
- néhány napon szárított paradicsom apróra vágva
- kevés pizzafűszer a tetejére
- a tálalásnál extra szűz olíva olaj rácsorgatva
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
9. Tiramisu
Hozzávalók:
- 50 dkg mascarpone
- kb 30 db babapiskóta
- 3 tojássárgája
- 3 evőkanál porcukor
- kb. 2 dl főzött kávé
- amaretto likőr (esetleg rum)
- kakaópor
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
10. Kávés panna cotta csokoládéöntettel
Hozzávalók:
- 3 dl tejszín
- 3 dl tej (2,8 %-os)
- 1 cs instant kávé
- 8 dkg barna cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 20 gramm porzselatin
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
11. Profiterol
Hozzávalók:
- 12 ek víz
- 12 dkg vaj
- csipet só
- 15 dkg finomliszt
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- 8 dkg holland kakaópor
- 3 evőkanál víz
- 8 dkg vaj
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
12. Zeppole – Szent József fánkja
Hozzávalók:
- 150 g finomliszt
- 40 g cukor
- 70 g vaj
- 3 tojás
- 1 citrom
- porcukor
- olaj a sütéshez