Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kávés panna cotta csokoládéöntettel recept

Kávés panna cotta csokoládéöntettel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 dl tejszín
    • 3 dl tej (2,8 %-os)
    • 1 cs instant kávé
    • 8 dkg barna cukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 20 gramm porzselatin

    Csokoládéöntet hozzávalói:

    • 1 dl tejszín
    • 5 dkg csokoládé (70%-os)

    Elkészítése:

    A kávét keverjük simára egy kevés langyos tejjel.

    A maradék tejhez adjuk hozzá a tejszínt, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd a simára kevert kávét.

    Kevergetve melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint.

    Ezután kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép sima legyen.

    A formákat nagyon vékonyan kenjük ki olajjal, ízlés szerint töltsük fel a zselatinos kávéval, majd hagyjuk hűlni. (Én olajba mártottam az ujjamat, majd úgy kentem ki a formákat. Így dermedés után könnyen kitudjuk majd önteni a formából)

    Amikor a panna cotta már éppen csak langyos, tegyük be a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.

    A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd keverjük simára, és hűtsük éppen csak langyosra.

    Érdemes közvetlenül tálalás előtt elkészíteni a csokoládéöntetet, mert különben állás közben megdermed. (ha mégis megdermedne, tegyük fel a tűzre, és kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá