Kávés panna cotta csokoládéöntettel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kávés panna cotta csokoládéöntettel

Hozzávalók:

  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej (2,8 %-os)
  • 1 cs instant kávé
  • 8 dkg barna cukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 gramm porzselatin

Csokoládéöntet hozzávalói:

  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg csokoládé (70%-os)

Elkészítése:

A kávét keverjük simára egy kevés langyos tejjel.

A maradék tejhez adjuk hozzá a tejszínt, a barna cukrot, a vaníliás cukrot, majd a simára kevert kávét.

Kevergetve melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, és állandó keverés mellett adjuk hozzá a porzselatint.

Ezután kézi habverővel addig keverjük, míg a zselatin teljesen feloldódik, majd egy szitán szűrjük át, hogy szép sima legyen.

A formákat nagyon vékonyan kenjük ki olajjal, ízlés szerint töltsük fel a zselatinos kávéval, majd hagyjuk hűlni. (Én olajba mártottam az ujjamat, majd úgy kentem ki a formákat. Így dermedés után könnyen kitudjuk majd önteni a formából)

Amikor a panna cotta már éppen csak langyos, tegyük be a hűtőbe pár órára hogy teljesen megdermedjen.

A tejszínt melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét, majd keverjük simára, és hűtsük éppen csak langyosra.

Érdemes közvetlenül tálalás előtt elkészíteni a csokoládéöntetet, mert különben állás közben megdermed. (ha mégis megdermedne, tegyük fel a tűzre, és kevergetve olvasszuk fel, majd hűtsük vissza)