1. Sajtos falatkák recept
A sajtos falatkák klasszikus vendégváró finomság, amely egyszerűen elkészíthető és tökéletesen illik bármilyen alkalomhoz. A ropogós, sajtos tészta remekül passzol egy pohár bor mellé, és garantáltan nem marad egyetlen darab sem a tálon.
Hozzávalók:
- 2*270 g leveles tészta előre nyújtva
- 2-3 ek majonéz (helyette lehet ízesített tömlős sajt vagy pizzakrém is)
- sonka vagy szalámi szeletek
- szeletelt sajt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Kapros, túrós papucs recept
A kapros-túrós papucs különleges ízvilággal rendelkezik, amely a túró lágy krémességét és a kapor frissességét ötvözi. Ez az omlós tésztából készült papucs tökéletes választás egy könnyed vendégvárónak, hiszen nemcsak finom, de látványos is.
Hozzávalók:
- egy csomag előre nyújtott leveles tészta
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
A töltelékhez:
- 15 dkg totu
- 5 dkg totu (krémesre keverve)
- 1 púpozott teáskanál szárított kapor vagy néhány szál friss kapor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál búzadara
- fél teáskanál só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Káposztás hasé recept
A káposztás hasé egy igazi klasszikus, amelyet gyakran készítenek az ünnepi asztalra is. A káposzta természetes édessége és a tészta ropogóssága remek párosítást alkot. A káposzta emésztést segítő hatása miatt különösen jó választás egy nagyobb étkezés kiegészítőjeként.
Hozzávalók:
- fél fej káposzta
- 1 csomag leveles tészta
- 1 ek cukor
- 1-2 kk só
- 1-2 ek olaj/vaj
- fél kk bors
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Sajtos képviselőfánk recept
A sajtos képviselőfánk különleges sós változata a hagyományos édes képviselőfánknak. A sós, sajtos krémmel töltött fánkok igazán látványosak és ízletesek, így garantáltan lenyűgözik a vendégeidet.
Hozzávalók:
- 125 ml víz
- 65 g zsiradék (nálunk most vaj)
- 1/2 tk só és cukor
- 75 g finomliszt
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelék:
- 500 ml tej
- 50 g finomliszt
- 200 g sajt reszelve (lehet benne füstölt is)
- 150 g vaj
- só és szerecsendió ízlés szerint
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Sajtos kagylócskák recept
A sajtos kagylócskák formájukban és ízükben is egyediek. Az apró kagyló formájú tészták belsejében gazdag sajtos töltelék található, amely minden falatot ínycsiklandóvá tesz. A ropogós tészta és a krémes sajt kombinációja ellenállhatatlan.
Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 1 dl tej
- 45 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- só ízlés szerint
A lekenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A töltelékhez:
- 5 dkg vaj
- 1,75 dl tej
- 5 dkg tubusos sajtkrém
- 1 evőkanál finomliszt
- 5 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só és bors
A forgatáshoz:
- 10 dkg reszelt sajt
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sonka virág recept
A sonka virág egy látványos és ízletes sós sütemény, amely a sonka és a tészta kombinációjával készül. Ez a virág formájú sütemény nemcsak finom, hanem tökéletes dísze lehet az asztalnak is.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1-1,5 dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1 csipet só
- 2 dkg élesztő
- kb: 10-12 szelet sonka, párizsi
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Sonkás-füstölt sajtos csónak recept
A sonkás-füstölt sajtos csónak laktató és gazdag ízvilágával biztosan elnyeri a vendégek tetszését. A csónak formájú tésztában lévő sonka és füstölt sajt kombinációja tökéletes vendégváró, amely egyszerre ízletes és laktató.
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 1 dl tej
- 2 dkg friss élesztő
- 2 tk só
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg kenyérliszt
- 3 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 300 g kockázott sonka
- 2-3 szál újhagyma
- 300 g füstölt sajt ízű tömlős sajt
- fél doboz lecsepegtetett kukoricakonzerv
- 10-15 dkg reszelt sajt a tetejére
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Sajtos háromszögek recept
A sajtos háromszögek a legegyszerűbb és legkedveltebb vendégváró sütemények közé tartoznak. A könnyed, omlós tészta és a ráolvadt sajt remekül kiegészítik egymást, így tökéletes választás akár egy hétköznapi alkalomra is.
Hozzávalók:
- 80 dkg finomliszt
- 4 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 3 dl olaj
Krém:
- 25 dkg margarin
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek só
- reszelt sajt
Tetejére:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek tejföl
- reszelt sajt, köménymag, lenmag, szezámmag, ki mit szeretne
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Sajtos érme recept
A sajtos érme apró, de annál finomabb sós falatka, amely ideális választás, ha valami gyorsan elkészíthető vendégváróra van szükség. Az érmék formája könnyen kezelhető, így tökéletesek bulikra vagy állófogadásokra.
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin vagy vaj
- 1 dl tej
- 0,5 csomag sütőpor
- só ízés szerint
Krém:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- só (kevés!)
- 0,5 kk pirospaprika
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Sajtos muffin recept
A sajtos muffin egy különleges sós változata az édes muffinnak, amely kiválóan alkalmas vendégvárónak is. A sajt és a könnyű tészta remek kombinációja mindenkit lenyűgöz, és garantáltan nem marad belőle egyetlen darab sem.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 1 teáskanál porcukor
- 1 teáskanál só
- 1 dl étolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl langyos tej
Töltelék:
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg reszelt sajt
- ízlés szerint só
Tetejére:
- felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- szezámmag
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Virslis fonat recept
A virslis fonat egyszerű, mégis látványos vendégváró falatka, amely gyorsan elkészíthető és laktató. A virsli és a ropogós tészta együttese tökéletes választás, ha valami könnyed, de mégis tartalmas ételt szeretnél kínálni.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 6 db roppanós virsli
- 15 dkg trappista sajt
- 2 db csemege uborka
- 1 ek mustár
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek szezámmag
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Pizzás csavart recept
Végül, a pizzás csavart egy izgalmas, olaszos ízvilágú sós sütemény, amely tökéletes vendégváró falatka lehet. A paradicsomos, sajtos töltelék és a ropogós tészta együttese mindenkit elvarázsol.
Hozzávalók:
- 2 cs. fagyasztott leveles tészta
- 1 db tubusos ketchup (160 g-os)
- 1 db tubusos pizzakrém (160 g-os)
- oregano (ízlés szerint)
- őrölt fekete bors (ízlés szerint)
- szezámmag
- kb. 20-25 dkg reszelt sajt (trapista)
Kenéshez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Szóráshoz:
- szezámmag