Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos muffin recept

Sajtos muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1 teáskanál porcukor
    • 1 teáskanál só
    • 1 dl étolaj
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 10 dkg puha vaj
    • 10 dkg reszelt sajt
    • ízlés szerint só

    Tetejére:

    • felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • szezámmag

    Elkészítése:

    Az élesztőt keverjük el a langyos, porcukros tejben, a tetejére szórjunk egy evőkanál lisztet és 10 perc alatt futtassuk fel.

    A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük el benne a sót, üssük bele a tojást, öntsük hozzá az olajat és a felfutott élesztővel gyúrjuk össze.

    Dagasszuk szép, sima tésztává és formáljunk belőle egy gömböt. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és hagyjuk 15 percet pihenni.

    A vajat habosítsuk ki és keverjük bele a reszelt sajtot és ízlés szerint sózzuk.

    A muffinformát (12 részes) vékonyan kenjük ki olajjal.

    A megkelt tésztát 12 részre osztjuk. Ezt úgy a legkönnyebb, ha hengert sodrunk és felezzük, majd újra felezzük és harmadoljuk. Így egyforma tésztadarabokat kapunk.

    A tésztákat egyesével kinyújtjuk kb 10*20 cm-es téglalappá és a felső részét bevagdossuk derelye vagy pizza vágóval.

    A tészta alsó részét megkenjük a sajtos vajjal és felcsavarjuk, koszorúra formázzuk. Betesszük a formába.

    Minden egyes tésztával így járunk el.

    Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk szezámmaggal.

    Ha megkelt, 180 fokos előmelegített sütőben megsütjük. A megsült sajtos muffinokat rácsra téve hűlni hagyjuk.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá