1. A legfinomabb lúdláb torta recept
A lúdláb torta egy igazi klasszikus, amely gazdag csokoládés krémmel és meggyel készül. A selymes krém és a meggy savanykás íze tökéletesen kiegyensúlyozzák egymást, így ez a torta mindig biztos választás.
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
Párizsi krémhez:
- 6 dl tejszín
- 30 dkg kristálycukor
- 15 dkg kakaópor
- 37 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Almás-sós karamellás torta recept
Az almás sós karamellás torta egy különleges kombináció, ahol az alma édes-savanyú íze találkozik a sós karamellel. Ez a torta különösen látványos, és ízvilágában is különleges élményt nyújt.
Hozzávalók:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 2 tk szódabikarbóna
- 1 tk sütőpor
- 1,5 teáskanál só
- 2 tk fahéj
- 1 tk szegfűbors
- 1 tk szerecsendió
- 340 g sótlan vaj vagy margarin (szobahőmérsékletű)
- 15 dkg barna cukor
- 30 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 710 g cukrozatlan almaszósz
Sós karamellhez:
- 30 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 2,4 dl tejszín
- 3 ek víz
- 2-4 nagy csipet só (ízlés szerint)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Sünis fatörzstorta recept
A sünis fatörzstorta egy aranyos és mutatós sütemény, amely minden gyerek kedvence lesz. A csokoládés krémmel töltött fatörzset cukorból készült sünik díszítik, így nemcsak finom, de látványos desszert is.
Hozzávalók:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 250 ml étolaj
- 125 ml forró víz
- 35 dkg finomliszt
- 1 tasak sütőpor
- 2-3 ek kakaópor
Krém:
- 7 dl tej
- 2 tasak csokoládés pudingpor
- 25 dkg lágy vaj
- 20 dkg porcukor
- 2-3 ek rumaroma
- 2 ek kakaópor
Továbbá:
- 10 dkg étcsokoládé a fakérgekhez
Sünikhez:
- 15 dkg kekszmorzsa
- 1 ek kakaópor
- 2 ek baracklekvár
- tej
- fehér tortadara (vagy mandula) rózsaszín és fehér marcipán a díszítéshez
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Tejfölös-meggyes pitetorta recept
A tejfölös meggyes pitetorta egy könnyed és frissítő torta, amelyben a tejföl krémes állaga és a meggy savanykás íze remekül kiegészítik egymást. Ez a torta tökéletes választás egy könnyedebb desszerthez.
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg liszt
- 12 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg hideg margarin
- csipet só
- 1 tasak sütőpor
- késhegynyi szódabikarbóna
- kb 20 dkg tejföl
Töltelék:
- 2 ü meggybefőtt
- 3 ek cukor vagy ízlés szerint
- 1 kk őrölt fahéj
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 dl meggylé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Gubatorta recept
A gubatorta egy magyar különlegesség, amely a mákos guba tortává varázsolt változata. A mák és a vaníliás krém találkozása egy igazán egyedi tortát eredményez, amely minden alkalomra remek választás lehet.
Hozzávalók:
- 5 szikkadt kifli
- kb 4-5 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 10 dkg darált mák
Vaníliakrém:
- 1,5 dl tej
- 20 g vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Oroszkrém torta recept
Az oroszkrém torta egy klasszikus, amely selymes tejszínes krémmel és gyümölcsökkel készül. Ez a torta elegáns és finom, tökéletes bármilyen ünnepi alkalomra.
Hozzávalók:
- 140 g cukor
- 175 g finomliszt
- 75 ml olaj
- 75 ml tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 cs sütőpor
Krém:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg rumba áztatott mazsola és/vagy kandírozott vegyes gyümölcskocka
- 3 dl tejszín
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dl tej
- 3 dkg zselatin (10 dkg vízben oldva)
- vaníliaaroma vagy paszta esetleg fél rúd vanília magja kikaparva
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Gesztenyetorta recept
A gesztenyetorta a gesztenye krémes, gazdag ízével hódít. Ez a torta nemcsak különleges, de látványos is, így minden édesszájú kedvence lesz.
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg cukor
- 4 dkg finomliszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
Krém:
- 600 g gesztenyepüré
- 300 g mascarpone
- 2 dl habtejszín hidegen
- 2 ek porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tábortűz torta recept
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 g porcukor
- 1 csipet só
- 150 g liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
Krém:
- 400 g cukor karamellizálva
- 4 dl tejszín
- 2 lapzselatin
Díszítéshez:
- csokoládé hengerek
- 100 g cukor karamellizálva
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Snickers torta recept
A Snickers torta egy igazi ízbomba, amely mogyoróval, karamellel és csokoládéval készül. A híres csokoládészelet ízvilága torta formában újraálmodva mindenkit elbűvöl.
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg kakópor
- 15 dkg vaj
- 30 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 2 tk vanília aroma
- vaj+ liszt a formához
Krémhez:
- 50 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 35 dkg mogyorókrém
- 10 dkg kakaópor
- 2 tk vanília aroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Kinder Maxi King torta recept
A Kinder Maxi King torta egy sütés nélküli édesség, amely krémes, karamellás és csokoládés rétegekkel készült. Ez a torta gyorsan elkészíthető, de annál finomabb!
Hozzávalók:
- 450 gramm csoki
- 500 gramm gofri
- 750 gramm mascarpone
- 900 ml habtejszín
- 50 gramm porcukor
- 300 gramm puha karamell cukorka
- 200 gramm aprított mogyoró
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Csokis-nuttelás torta recept
A csokis-Nutellás torta egy gazdag, krémes csokoládékrémmel és Nutellával töltött torta, amely minden csokiimádó álma. A torta ízében és megjelenésében is lenyűgöző, így garantált siker lesz.
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg cukor
- 25 dkg finomliszt
- 2,5 dkg átszitált cukrozatlan kakaópor
- 7 evőkanál olaj
- 0,5 teáskanál sütőpor
- csipet só
Krémhez:
- 20 dkg 70 %-os étcsoki
- 50 dkg mascarpone
- 4 evőkanál cukor (opcionális)
- 2 dl tejszínhab
- 4 evőkanál nutella
Dísziítéshez:
- ízlés szerint friss eper