Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-meggyes pitetorta recept

Tejfölös-meggyes pitetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 12 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 20 dkg hideg margarin
    • csipet só
    • 1 tasak sütőpor
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • kb 20 dkg tejföl

    Töltelék:

    • 2 ü meggybefőtt
    • 3 ek cukor vagy ízlés szerint
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1 dl meggylé

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 60 dkg tejföl + a kenéshez
    • 10 dkg porcukor
    • 10 g étkezési zselatin
    • 30 ml víz

    Továbbá:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • meggy
    • zöld marcipánmassza

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet, a porcukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát összevegyítjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint és hozzáadunk annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Jól összegyúrjuk és legalább 40 percig hűtőben pihentetjük.

    A töltelékhez a meggyet leszűrjük, egy lábasba tesszük, ezután hozzákeverjük a cukrot és a fahéjat. Feltesszük főni, majd besűrítjük a meggylében simára kevert keményítővel és kihűtjük.

    A tésztát 3 egyforma gombóccá osztjuk, majd az egyik tésztagombócot enyhén lisztezett deszkán kb 3 mm-es lappá kinyújtjuk, amiből 8 cm-es csíkokat vágunk.

    A tésztacsíkok szélére hosszanti irányban elhelyezzük a meggyszemeket és óvatosan feltekerjük.

    Egy 20 cm-es tortaforma karimát sütőpapíros tepsire helyezünk és csiga alakban belehelyezzük a tésztahengereket, majd 190 °C-on, kb 20 perc alatt megsütjük.

    A kisült tésztát azonnal megkenjük 2 ek tejföllel. Így járunk el a másik két tésztagombóccal is.

    A tejfölt egy gézzel bélelt szűrőben lecsepegtetjük.

    A tejben megfőzzük a pudingport a cukorral és amikor már langyosra hűlt hozzákeverjük, a tejfölt. A krémből félreteszünk kb 6 evőkanállal, a többihez hozzákeverjük a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint és 3 részre osztjuk.

    Egy tésztalapot tányérra helyezünk és köré csatoljuk a tortakarikát és rásimítjuk a krémet, ismét tésztalap, krém, tésztalap, krém. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg megdermed a krém, majd leválasztjuk a karimát, bekenjük a torta szélét a féltetett krémmel és durvára vágott csokoládéval, meggyszemekkel, marcipán levélkékkel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá