Tejfölös-meggyes pitetorta

Hozzávalók 6 fő részére

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg hideg margarin
  • csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • kb 20 dkg tejföl

Töltelék:

  • 2 ü meggybefőtt
  • 3 ek cukor vagy ízlés szerint
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1 dl meggylé

Krém:

  • 3 dl tej
  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 60 dkg tejföl + a kenéshez
  • 10 dkg porcukor
  • 10 g étkezési zselatin
  • 30 ml víz

Továbbá:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • meggy
  • zöld marcipánmassza