A karácsony különleges alkalom, amikor a legfinomabb édességek kerülnek az asztalra, és a krémes sütemények mindig kiemelt helyet kapnak. Ezek az édességek nemcsak látványosak, hanem minden falatjukban ott van az ünnep varázsa. Összeállítottunk egy válogatást 12 ellenállhatatlan krémes süteményből, amelyek tökéletesen illenek a karácsonyi asztalra, legyen szó hagyományos vagy különleges ízvilágról.
Az elefántkönnycsepp egyszerre látványos és ízletes, amely garantáltan elvarázsolja a vendégeket. A francia diós krémes és a zalai krémes elegáns, mégis házias desszertek, amelyek minden generáció kedvencei. A citromos szelet frissességet hoz az ünnepi asztalra, míg az almás krémes a klasszikus ízek kedvelőinek kínál tökéletes megoldást.
Ha valami különlegesebbre vágysz, az ezerjó süti és a bájos Angelika szelet egyedi ízvilágával garantáltan a karácsony sztárja lesz. A tűzoltó szelet gyümölcsös ízével hódít, míg a jugó krémes és a hókocka kétféle krémmel egyszerre elegáns és ellenállhatatlan. A klasszikus Marlenka pedig a mézes sütemények koronázatlan királynője, amely méltó helyet kap bármely ünnepi asztalon.
Ezek a krémes sütemények nemcsak gyönyörűek, hanem minden falatjukban ott van az ünnepi hangulat. Legyen szó családi vacsoráról vagy baráti összejövetelről, ezek a receptek garantáltan lenyűgözik a vendégeket. Süsd meg őket, és tedd felejthetetlenné az ünnepeket az ellenállhatatlan krémes süteményekkel!
1. Elefántkönnycsepp recept
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg porcukor
- 12 dkg liszt
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 db banán
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Francia diós krémes recept
Hozzávalók:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 1 ek méz
- 10 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Diós piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 0,5 dl napraforgó olaj
- 15 dkg rétesliszt
- 0,5 tasak sütőpor
- 15 dkg dió (darált)
Krémhez:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 10 dkg kristály cukor
- 7 dl tej
- 12 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Citromos szelet recept
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Marlenka recept
Hozzávalók:
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 mk szódabikarbóna
- 3 ek kakaópor
- 20 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 1/2 cs sütöpor
- 20 dkg porcukor
Krémhez:
- 5 dl tej
- 1,5 csomag vaníliás pudingpor
- 30 dkg porcukor (kevésbé édesszájúaknak 20 dkg)
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dkg margarin
- 4 ek liszt
- rumaroma
- 3 ek kókuszreszelék
- 10 dkg tejcsoki
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Ezerjó süti recept
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg hideg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 kk só
- 1 ek citromlé
A mákos töltelékhez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg darált mák
- 10 dkg porcukor
- 1 üveg meggybefőtt(7 dl,mag nélkül)
A túrós töltelékhez:
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg rögös tehéntúró
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
Az almás töltelékhez:
- 6-8 db alma (körtével is lehet)
- 1kk őrölt fahéj
- 10 dkg cukor (vagy ízlés szerint,almától függően)
A lapok szórásához:
- zsemlemorzsa
Szükség van még egy 25×39 cm-es tepsire vagy 30×30 cm-es gáztepsire
A tepsi kikenéséhez:
- 5 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Zalai krémes recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg zsemlemorzsa
- 3 dkg liszt
Krémhez:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 25 dkg margarin
- 1 cs kocka háztartási keksz
Tetejére:
- 1 tábla ét csokoládé
- 1/2 tábla fehér csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Hartyáni krémes recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 2 evőkanál méz
- 8 dkg margarin
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 evőkanál kakaó
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1-2 evőkanál tej
Krémhez:
- 750 ml tej
- 3 csomag főzős vaníliás puding
- 15 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag babapiskóta (18 db)
- 1 dl kávé
- 1 evőkanál rum
Tetejére:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Tűzoltó szelet recept
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 1 kk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 1 üveg magozott meggy
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- csipet fahéj
- víz
A morzsához:
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 6 dkg margarin
- 1 kk őrölt fahéj
Tetejére:
- 4 dl tejszínhab
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Jugó krémes recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- csipet só
- 3 ek hideg víz
Töltelék:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg reszelt étcsokoládé
- 25 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 dkg cukor
- 5 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Hókocka kétféle krémmel recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 10 dkg zsír
- 3 ek cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dkg szalalkáli
- kevés langyos tej
- csipet só
- pár evőkanál tejföl
Krémhez:
- fél liter tej
- 5 ek liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15-20 dkg porcukor
- 15-20 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin
- fél citrom leve (elhagyható)
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
- 1-2 ek kakaópor
- csipet só
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
11. Bájos Angelika szelet recept
Hozzávalók:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 4 dkg kakaópor
- 1 ek olaj
- 2 ek víz
- 6 g sütőpor
Diós lap:
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 14 dkg porcukor
- 8 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- 6 g sütőpor
Krém:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg margarin
- 30 dkg cukor
- 3 vaníliás pudingpor
- 9 dl tej
- 10 dkg darált dió
- 3 darab 3 az 1-ben kávé
- 4 dl baracklekvár
- 2 kk rumaroma vagy rum
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
12. Almás krémes recept
Hozzávalók:
- 8 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 2-3 nagy szem alma
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 dkg cukor
- 4 dl tej
- 25 dkg margarin
- fél liter habtejszín
- fahéj