Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Elefántkönnycsepp recept

Elefántkönnycsepp
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg porcukor
    • 12 dkg liszt
    • 2 ek kakaópor

    Krém:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás pudingpor
    • 2 db banán

    Elkészítése:

    A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, nedves konyharuhára borítjuk, feltekerjük és hagyjuk teljesen kihűlni.

    Elkészítjük a krémhez a pudingot, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral és a margarinnal és jól kihabosítjuk.

    A kihűlt tésztát kitekerjük, rákenjük a krém felét, majd a maradékba beletesszük a kakaót. Rákenjük a fehér krémre. Beletesszük a banánt és óvatosan feltekerjük.
    Csokimázzal bevonjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá