Az almás-diós kevert sütemény egyszerűen elkészíthető, mégis telt ízeket hoz az asztalra. A sós karamellás sajttorta az édes és sós tökéletes egyensúlyát kínálja, ami garantált siker. A mogyorókrémes csavar és a duplán diós sütemény gazdag, ropogós textúráikkal kényeztetnek. A gesztenyekrémes képviselőfánk egy elegáns desszert, amitől minden vendég el lesz ragadtatva.
A sütőtökös muffin az ősz esszenciája, a körtés-csokis kocka pedig gyümölcsös édességgel csábít. A karamellás almás sütemény és a puncskrémes szilvás kocka igazán különleges ízvilággal rendelkeznek, míg a Gibanica egy régi, hagyományos recept, ami mindig siker. Ezekkel a süteményekkel biztosan nem fogsz mellé, és garantáltan minden vendég elégedetten távozik!
1. Almás-diós kevert recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg hámozott, reszelt alma
- 15 dkg cukor
- 20 dkg görög joghurt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Sós karamellás sajttorta recept
Hozzávalók:
Alap:
- 25 dkg zabkeksz
- 12,5 dkg vaj olvasztva
Sajtkrémes réteg:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg tejföl
- 2 ek finomliszt
- 15 dkg kristálycukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Mogyorókrémes csavart recept
Hozzávalók:
- 2*270 g leveles tészta, egyenként 24*40 cm-es lappá nyújtva
- 400 g mogyorókrém
- 100 g mogyoró
- kevés olaj vagy másmilyen zsiradék
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Duplán diós sütemény recept
Hozzávalók:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 8 ek víz
- 0,5 cs sütőpor
- 5 dkg darált dió
- csipet só
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 20 dkg puha margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- ízlés szerint rum vagy aroma
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Gesztenyekrémes képviselőfánk recept
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 2,5 dl víz
- 1 csapott kk só
- 1 csapott kk cukor
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 3 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 20 ml rumaroma
- 15 dkg vaj
- 25 dkg cukrozott gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Sütőtökös muffin recept
Hozzávalók:
- 150 g finomliszt
- 35 g cukor
- 2 tk sütőpor
- 1,5 tk őrölt fahéj
- 1/4 tk őrölt gyömbér
- 0,5 tk őrölt szerecsendió
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 g cukrozott, sűrített tej
- 265 g sütőtök püré
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 dkg olvasztott, visszahűtött vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Körtés-csokis kocka recept
Hozzávalók:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 150 ml étolaj
- 3-4 körte
- citromlé
- 5 dkg olvasztott csokoládé
- 5 dkg darált mandula vagy dió
- 22 dkg finomliszt
- csipet só
- 2 ek kakaópor
- 1 kk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk őrölt kardamom
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Karamellás-almás sütemény recept
Hozzávalók:
Karamellszirup:
- 30 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
Tészta:
- 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl karamellszirup
- 1 dl tej
- 25 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tasak sütőpor
Almás krém:
- 30 dkg reszelt alma
- 3 dl 100 %-os almalé
- kb 5 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- karamellszirup
- 1 kk őrölt fahéj
Tetejére :
- 3,5 dl habtejszín
- karamellszirup
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Puncskrémes, szilvás kocka recept
Hozzávalók:
Karamellszirup:
- 30 dkg cukor
- 3 dkg vaj
- 1,5 dl habtejszín
Tészta:
- 12,5 dkg puha vaj vagy margarin
- 12,5 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl karamellszirup
- 1 dl tej
- 25 dkg finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 1 tasak sütőpor
Almás krém:
- 30 dkg reszelt alma
- 3 dl 100 %-os almalé
- kb 5 dkg cukor
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- karamellszirup
- 1 kk őrölt fahéj
Tetejére :
- 3,5 dl habtejszín
- karamellszirup
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Gibanica recept
Hozzávalók:
Omlós tészta:
- 20 dkg finomliszt
- 10 dkg vaj
- csipet só
- csipet cukor
- kevés hideg víz
Almás töltelék:
- 1 kg alma
- 3-4 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Túrós töltelék:
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Mákos töltelék:
- 30 dkg őrölt mák
- 10 dkg cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 1,5 dl tej
Diós töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- kb 1,5 dl tej
Továbbá:
- 2 cs réteslap
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl (140 g)