Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 pikk-pakk elkészülő csirkés finomság

Dátum: 2020-12-15 / Írta: Budai István / Látták: /

Hétköznapokra mindig jól jönnek ezek a pofonegyszerű, ám annál finomabb ételek.




  • 1. Pestós-gombás csirke tagliatelle

    Hozzávalók:

    1. 1 csirkemell (filézett)
    2. 6-8 db barna csiperke
    3. ízlés szerint póréhagyma
    4. 1-2 ek vaj
    5. 2 ek pesto
    6. 250 g tagliatelle tészta
    7. ízlés szerint só
    8. ízlés szerint bors

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Hagymás csirkemell

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemell
    2. 2 nagyobb fej vöröshagyma
    3. kb 0,5 dl étolaj
    4. 1 kis dobozos 20 %-os tejföl (150 g)
    5. ízlés szerint őrölt feketebors
    6. ízlés szerint só
    7. víz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Gombás csirke zöldséges rizzsel

    Hozzávalók:

    1. 40 dkg csirkemell
    2. 30 dkg friss csiperke gomba
    3. csipet chili
    4. 1 csapott mokkáskanál curry
    5. 1 csapott mokkáskanál gyömbér
    6. 1 evőkanál keményítő
    7. víz
    8. olaj
    9. 1 kisebb sárgarépa
    10. 10 dkg zsenge zöldborsó
    11. 20 dkg rizs

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Hagymás csirketokány

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg csirkemell
    2. 2 nagyobb fej vöröshagyma
    3. 2-3 csipet szárított, darabolt metélőhagyma
    4. kb 0,5 dl étolaj
    5. 2,5 dl tejszín (30 %-os)
    6. ízlés szerint őrölt feketebors
    7. ízlés szerint só
    8. víz

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Búbos csirkemell

    Hozzávalók:

    1. 600 g szeletelt csirkemell
    2. só, bors,(füstölt) pirospaprika
    3. 100 g paradicsom
    4. 3 főtt tojás
    5. egy nagy csokor petrezselyemzöld
    6. reszelt sajt
    7. kb 2-3 ek majonéz
    8. 2 gerezd fokhagyma
    9. 2 szál zöldhagyma vagy 1 fej vöröshagyma

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Csirkés alfredo

    Hozzávalók:

    1. 1 kg csirkemell filé
    2. 30 dkg spagetti tészta
    3. 50 dkg gomba
    4. 1 nagy fej vöröshagyma
    5. 3-4 gerezd fokhagyma
    6. 8 dl tejszín (főző vagy 30 %-os habtejszín)
    7. só, bors
    8. 1 nagy csokor petrezselyemzöld
    9. olaj
    10. 1 ek vaj
    11. szerecsendió

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Tejfölös-mustáros csirke

    Hozzávalók:

    1. fél kg csirkemell
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 2 gerezd fokhagyma
    4. 2-3 maréknyi cukorborsó és sárgarépa keveréke
    5. 1 dl tejföl
    6. 1 evőkanál mustár
    7. petrezselyemzöld
    8. újhagyma
    9. só, bors
    10. kb 1 teáskanál liszt
    11. 1 kávéskanál pirospaprika
    12. olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Mustáros-tejfölös csirke

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg csirkemell és csirkecomb filé vegyesen
    2. 1 fej vöröshagyma
    3. 20 dkg galambica gomba
    4. 2 dl tejföl
    5. 1 dl főzőtejszín
    6. 2 evőkanál mustár
    7. petrezselyemzöld
    8. só ízlés szerint
    9. bors ízlés szerint
    10. 1 kk házi paprikakrém
    11. 1 kk házi vegeta
    12. 2 ek olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Toszkán csirke

    Hozzávalók:

    1. 6 vékony szelet csirkemell filé
    2. só, bors
    3. 50-60 g reszelt permezán
    4. kb 100 g aszalt paradicsom
    5. 1 tk olasz vagy pizza fűszerkeverék
    6. 2,5 dl főzőtejszín
    7. 3 gerezd fokhagyma
    8. 2,5 dl húsleves laplé
    9. 1 marék spenót
    10. kevés olaj

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Bakonyi csirkemell ragu

    Hozzávalók:

    1. 70 dkg csirkemell filé
    2. 10 dkg füstölt szalonna
    3. őrölt fekete bors ízlés szerint
    4. 1 fej vöröshagyma
    5. 1-2 gerezd fokhagyma
    6. 1 tk őrölt pirospaprika
    7. 2 fehér paprika
    8. 1 paradicsom
    9. 20 dkg csiperkegomba szeletelve (vagy konzerv)
    10. 2 dl tejföl
    11. 1 ek liszt
    12. 1 kk mustár

    A recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá