1. Pestós-gombás csirke tagliatelle
Hozzávalók:
- 1 csirkemell (filézett)
- 6-8 db barna csiperke
- ízlés szerint póréhagyma
- 1-2 ek vaj
- 2 ek pesto
- 250 g tagliatelle tészta
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Hagymás csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- kb 0,5 dl étolaj
- 1 kis dobozos 20 %-os tejföl (150 g)
- ízlés szerint őrölt feketebors
- ízlés szerint só
- víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Gombás csirke zöldséges rizzsel
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 30 dkg friss csiperke gomba
- csipet chili
- 1 csapott mokkáskanál curry
- 1 csapott mokkáskanál gyömbér
- 1 evőkanál keményítő
- só
- víz
- olaj
- 1 kisebb sárgarépa
- 10 dkg zsenge zöldborsó
- 20 dkg rizs
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Hagymás csirketokány
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2-3 csipet szárított, darabolt metélőhagyma
- kb 0,5 dl étolaj
- 2,5 dl tejszín (30 %-os)
- ízlés szerint őrölt feketebors
- ízlés szerint só
- víz
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Búbos csirkemell
Hozzávalók:
- 600 g szeletelt csirkemell
- só, bors,(füstölt) pirospaprika
- 100 g paradicsom
- 3 főtt tojás
- egy nagy csokor petrezselyemzöld
- reszelt sajt
- kb 2-3 ek majonéz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál zöldhagyma vagy 1 fej vöröshagyma
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Csirkés alfredo
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 30 dkg spagetti tészta
- 50 dkg gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 8 dl tejszín (főző vagy 30 %-os habtejszín)
- só, bors
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- olaj
- 1 ek vaj
- szerecsendió
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Tejfölös-mustáros csirke
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2-3 maréknyi cukorborsó és sárgarépa keveréke
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- újhagyma
- só, bors
- kb 1 teáskanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Mustáros-tejfölös csirke
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell és csirkecomb filé vegyesen
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg galambica gomba
- 2 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 evőkanál mustár
- petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 kk házi paprikakrém
- 1 kk házi vegeta
- 2 ek olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Toszkán csirke
Hozzávalók:
- 6 vékony szelet csirkemell filé
- só, bors
- 50-60 g reszelt permezán
- kb 100 g aszalt paradicsom
- 1 tk olasz vagy pizza fűszerkeverék
- 2,5 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 2,5 dl húsleves laplé
- 1 marék spenót
- kevés olaj
A recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Bakonyi csirkemell ragu
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 tk őrölt pirospaprika
- 2 fehér paprika
- 1 paradicsom
- 20 dkg csiperkegomba szeletelve (vagy konzerv)
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 kk mustár