1. Sütés nélküli csokitorta recept
Hozzávalók:
- 1 csomag győri édes keksz (180g)
- 10 dkg vaj
- 250 gr mascaprone
- porcukor ízlésünktől függően
- 1 tábla étcsokoládé
- 1 dl habtejszín
- 1 púpozott evőkanál nutella
- étcsoki forgácsok
- mogyoró darabok (sótlan)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Sütőtökkrémes majonézes, csokitorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 18 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 5 dkg kakaópor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 2 dl majonéz
- 1, 5 dl meleg víz
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg sült tökpüré
- porcukor ízlés szerint
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 ek olaj összemelegítve
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Málnás csokitorta (sütés nélkül) recept
Hozzávalók:
- 13 dkg darált háztartási keksz
- 6 dkg vaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 3 dkg cukor
- 1/2 dl tej
Csokikrém:
- 2 marék málna
- 2,5 dl 30%-os tejszín
- 30 dkg étcsokoládé
- 4 dkg vaj
Spinnelés:
- 3 kocka fehér csokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Narancsos csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 ek holland kakaópor
Párizsi krém:
- 2,5 dl habtejszín
- 35 dkg vaj
- 15 dkg holland kakaópor
- 25 dkg kristálycukor
- + kandírozott narancshéj ledarálva
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Tejszínes csokoládé torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- tojás
- 25 g holland kakaópor
- 175 g búzaliszt
- 160 g kristálycukor
Krém:
- 7 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg kristálycukor
- 20 dkg legalább 60 % os étcsokoládé felolvasztva
- 3,5 dkg holland kakaópor
- 3 dl habtejszín
- 7,5 dkg mascarpone
- 5 g étkezési zselatin
Díszítéshez:
- 1 dl habtejszín
- 1 ek átszitált kakaópor
Csoki ganache:
- 100 g étcsoki
- 100 ml habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Rusztikus mascarponés-csokitorta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- tojás szétválasztva
- 5 ek víz
- 15 dkg cukor
- 125 g liszt
- 3 dkg kakaópor
- késhegynyi szalakáli
Krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 g habtejszín
- 250 g étcsokoládé
- csipet só
- ízlés szerint díszítéshez eper
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Csokoládétorta eperzselével recept
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 20 dkg édes keksz
- 15 dkg margarin
Alsó csokoládés réteghez:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 ek cukrozott kakaópor
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Eperzseléhez:
- 50 dkg eper
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 kk őrölt fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1,5 dl víz
- 15 gramm porzselatin + 1 dl víz
Felső csokoládés réteghez:
- 10 dkg tejcsokoládé
- 1 ek cukrozott kakaópor
- 3 dl habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Szájban szétrobbanó marcipános csokitorta recept
Hozzávalók:
- 25 dkg Amaretti keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2 dl habtejszín (30% – os)
- 10 dkg fehér csokoládé
- 12 dkg étcsokoládé
- 1 tk expressz zselatin
- 12 dkg marcipán
- 3-4 dkg szeletelt mandula
- 2 csomag robbanós cukor
- 1/2 dl Amaretto likőr
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Csokoládés epermousse torta recept
Hozzávalók:
Piskóta:
- tojás
- 6 dkg porcukor
- 3 dkg vaj
- 3 dkg étcsokoládé
- 2 ek kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 4 dkg liszt
- csipet só
Epermousse:
- 1 kis poharas natúr joghurt
- kb 10 dkg porcukor – vagy ízlés szerint
- 25 dkg eper + a díszítéshez
- 10 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 2 dl habtejszín
Továbbá:
- 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj – a csokoládélapokhoz
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl habtejszín – a piskóta betöltéséhez
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Chilis csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- tojás
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé (legalább 70 %-os)
- 8 dkg őrölt dió
- 1 ek dióolaj (helyette étolaj is jó)
- 1 kisebb chili apróra vágva (helyette 1 kk chili pehely őrölve)
- csipet só
Joghurtszósz:
- 4 dl görög joghurt
- méz
- fahéj
- chilipor
Díszítés:
- 8 dkg csokoládéforgács