Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!

Dátum: 2025-10-13 / Írta: Budai István / Látták: /

Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még csípős változatok is várnak! Akár egy elegáns desszertre, akár egy gyors sütés nélküli finomságra vágysz, itt megtalálod a kedvenced.

  • 1. Sütés nélküli csokitorta recept

    Hozzávalók:

    • 1 csomag győri édes keksz (180g)
    • 10 dkg vaj
    • 250 gr mascaprone
    • porcukor ízlésünktől függően
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1 dl habtejszín
    • 1 púpozott evőkanál nutella
    • étcsoki forgácsok
    • mogyoró darabok (sótlan)

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    2. Sütőtökkrémes majonézes, csokitorta recept

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • 18 dkg liszt
    • 18 dkg cukor
    • 5 dkg kakaópor
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 dl majonéz
    • 1, 5 dl meleg víz

    Krém:

    • 25 dkg mascarpone
    • 25 dkg sült tökpüré
    • porcukor ízlés szerint

    Díszítés:

    • 5 dkg étcsokoládé
    • 1 ek olaj összemelegítve

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    3. Málnás csokitorta (sütés nélkül) recept

    Hozzávalók:

    • 13 dkg darált háztartási keksz
    • 6 dkg vaj
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 3 dkg cukor
    • 1/2 dl tej

    Csokikrém:

    • 2 marék málna
    • 2,5 dl 30%-os tejszín
    • 30 dkg étcsokoládé
    • 4 dkg vaj

    Spinnelés:

    • 3 kocka fehér csokoládé

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    4. Narancsos csokoládétorta recept

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • tojás
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg cukor
    • 1 ek holland kakaópor

    Párizsi krém:

    • 2,5 dl habtejszín
    • 35 dkg vaj
    • 15 dkg holland kakaópor
    • 25 dkg kristálycukor
    • + kandírozott narancshéj ledarálva

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    5. Tejszínes csokoládé torta recept

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • tojás
    • 25 g holland kakaópor
    • 175 g búzaliszt
    • 160 g kristálycukor

    Krém:

    • 7 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 21 dkg kristálycukor
    • 20 dkg legalább 60 % os étcsokoládé felolvasztva
    • 3,5 dkg holland kakaópor
    • 3 dl habtejszín
    • 7,5 dkg mascarpone
    • 5 g étkezési zselatin

    Díszítéshez:

    • 1 dl habtejszín
    • 1 ek átszitált kakaópor

    Csoki ganache:

    • 100 g étcsoki
    • 100 ml habtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    6. Rusztikus mascarponés-csokitorta recept

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • tojás szétválasztva
    • 5 ek víz
    • 15 dkg cukor
    • 125 g liszt
    • 3 dkg kakaópor
    • késhegynyi szalakáli

    Krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • 200 g habtejszín
    • 250 g étcsokoládé
    • csipet só
    • ízlés szerint díszítéshez eper

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    7. Csokoládétorta eperzselével recept

    Hozzávalók:

    Alaphoz:

    • 20 dkg édes keksz
    • 15 dkg margarin

    Alsó csokoládés réteghez:

    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 1 ek cukrozott kakaópor
    • 3 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    Eperzseléhez:

    • 50 dkg eper
    • 10 dkg kristálycukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 3-4 db szegfűszeg
    • 1/2 citrom leve és reszelt héja
    • 1,5 dl víz
    • 15 gramm porzselatin + 1 dl víz

    Felső csokoládés réteghez:

    • 10 dkg tejcsokoládé
    • 1 ek cukrozott kakaópor
    • 3 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 10 gramm porzselatin + 0,5 dl víz

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    8. Szájban szétrobbanó marcipános csokitorta recept

    Hozzávalók:

    • 25 dkg Amaretti keksz
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 2 dl habtejszín (30% – os)
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 12 dkg étcsokoládé
    • 1 tk expressz zselatin
    • 12 dkg marcipán
    • 3-4 dkg szeletelt mandula
    • 2 csomag robbanós cukor
    • 1/2 dl Amaretto likőr

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    9. Csokoládés epermousse torta recept

    Hozzávalók:

    Piskóta:

    • tojás
    • 6 dkg porcukor
    • 3 dkg vaj
    • 3 dkg étcsokoládé
    • 2 ek kakaópor
    • 1 tk sütőpor
    • 4 dkg liszt
    • csipet só

    Epermousse:

    • 1 kis poharas natúr joghurt
    • kb 10 dkg porcukor – vagy ízlés szerint
    • 25 dkg eper + a díszítéshez
    • 10 g zselatin
    • 0,5 dl víz
    • 2 dl habtejszín

    Továbbá:

    • 10 dkg étcsokoládé, 1 ek étolaj – a csokoládélapokhoz
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 1 dl habtejszín – a piskóta betöltéséhez

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    10. Chilis csokoládétorta recept

    Hozzávalók:

    Tészta:

    • tojás
    • 10 dkg cukor
    • 8 dkg vaj
    • 10 dkg étcsokoládé (legalább 70 %-os)
    • 8 dkg őrölt dió
    • 1 ek dióolaj (helyette étolaj is jó)
    • 1 kisebb chili apróra vágva (helyette 1 kk chili pehely őrölve)
    • csipet só

    Joghurtszósz:

    • 4 dl görög joghurt
    • méz
    • fahéj
    • chilipor

    Díszítés:

    • 8 dkg csokoládéforgács

    Recept ide kattintva folytatódik »»»

    Szólj hozzá