Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

10 kipróbált gyümölcsleves, ami elviselhetővé teszi a kánikulát

Dátum: 2024-07-09 / Írta: Budai István / Látták: /

A nyári kánikulában mindannyian olyan ételekre vágyunk, amelyek egyszerre frissítenek fel és nyújtanak kulináris élvezetet. A gyümölcslevesek tökéletes megoldást kínálnak erre a problémára, hiszen nem csak hűsítőek, hanem tele vannak vitamindús gyümölcsökkel, amelyek energiát adnak a forró napokon. Az alábbiakban 10 olyan kipróbált gyümölcsleves receptet gyűjtöttünk össze, amelyek garantáltan elviselhetőbbé teszik a nyári forróságot. Ezek a levesek nem csak finomak, de rendkívül változatosak is, így mindenki megtalálhatja a kedvencét!




  • A különböző gyümölcsök és fűszerek kombinációi fantasztikus ízélményt nyújtanak. A fűszeres körte krémleves például az édes körte és az aromás fűszerek találkozásából született, amely egy igazi különlegesség a levesek között. Az izlandi ribizlileves pedig egy egzotikusabb ízvilágot képvisel, ami garantáltan felpezsdíti a napodat.

    A klasszikusok kedvelőinek a málnakrémleves és a joghurtos szederkrémleves ideális választás lehet. Ezek a levesek egyszerre édesek és savanykásak, így tökéletesen kiegyensúlyozott ízvilágot kínálnak. A joghurtos gyümölcskrémleves pedig egy igazán sokoldalú fogás, amely bármilyen friss gyümölccsel elkészíthető, így mindig az adott szezon kínálatának megfelelően variálható.

    Ha valami igazán különlegesre vágyunk, próbáljuk ki a kókuszos málnakrémlevest vagy a fehérboros sárgabarackkrémlevest. Ezek a levesek nemcsak ízletesek, hanem igazán elegáns megjelenésűek is, így akár vendégek fogadására is ideálisak. Az egyszerű barackleves és a leves piros gyümölcsökből pedig gyors és könnyű megoldást kínál, ha gyorsan szeretnénk valami frissítőt az asztalra varázsolni.

    Végül, de nem utolsósorban, a tejszínes sárgabarack krémleves egy igazán krémes és gazdag leves, amely tökéletes lezárása lehet egy nyári étkezésnek. Ezek a levesek nemcsak a kánikula elviselésében segítenek, hanem abban is, hogy egy kis változatosságot vigyünk a mindennapi étrendünkbe.

    1. Fűszeres körte krémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 8 nagyobb, érett körte
    2. 1 tk citromlé
    3. 2 ek cukor
    4. nagy csipet só
    5. 1 tk őrölt fahéj
    6. 0,5 kk őrölt szegfűszeg
    7. 1 púpos ek vaníliás pudingpor
    8. 2 dl főzőtejszín (20 %-os)
    9. 1 tasak vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    2. Izlandi ribizlileves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 600 g ribizli
    2. 100 g málna
    3. 250 g skyr (vagy görög joghurt)
    4. 150 g cukor
    5. 1 fahéjrúd
    6. 5 db szegfűszeg
    7. 5 db zöld kardamom
    8. 2 citrom hámozott héja
    9. 1 marék mentalevél
    10. 20 g finomliszt
    11. csipet só

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    3. Málnakrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg málna
    2. 8-10 dkg cukor
    3. 1,5 dl rozé
    4. kb 1 dl víz
    5. 2,5 dl tejszín
    6. 2 ek joghurt
    7. fahéj, vanília ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    4. Joghurtos szederkrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg fekete szeder
    2. 1 cs vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
    3. 2 dl görög joghurt (375 g)
    4. 2 dl tejszín (30 %-os, nem cukrozott)
    5. cukor vagy cukor helyettesítő ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    5. Joghurtos gyümölcskrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 kg gyümölcs (lehet sárgabarack, meggy, málna, vagy vegyesen, amit szeretnénk)
    2. 25 dkg görög joghurt
    3. 2,5 dl tej
    4. 2 dl habtejszín (cukrozatlan, min. 30 % zsírtartalmú)
    5. porcukor ízlés szerint (ha szükséges)
    6. vanília őrlemény, fahéj ízlés szerint

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    6. Kókuszos málnakrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 300 g málna
    2. 3 dl kókusz tej
    3. 1 db vanília rúd
    4. 2 db vaníliás cukor
    5. 3 csepp rum aroma

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    7. Fehérboros sárgabarackkrémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 10 db nagyobb sárgabarack
    2. 1 ek vaj
    3. 0,5 dl fehérbor
    4. 2 dl víz
    5. 1 csipet só
    6. 2 ek cukor
    7. 1 púpos ek vaníliás pudingpor (főzős)
    8. 1 dl sűrű tejszín
    9. 1 tasak vaníliás cukor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    8. Egyszerű barackleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 üveg /1 doboz/ barackbefőtt konzerv
    2. 1 csipet só
    3. 3 ek cukor
    4. 1 tasak vaníliás cukor
    5. 6-7 db szegfűszeg
    6. 0,5 kk őrölt fahéj
    7. 7 dl víz
    8. 0,5 tasak tejszín ízű pudingpor
    9. 2 dl főzőtejszín

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    9. Leves piros gyümölcsökből recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 50 dkg meggy
    2. 20 dkg cseresznye
    3. 15 dkg ribizli
    4. 1 csipet só
    5. 4 ek cukor
    6. 1 csapott tk őrölt fahéj
    7. 5-6 db szegfűszeg
    8. 1 púpos ek vaníliás pudingpor
    9. 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    10. Tejszínes sárgabarack krémleves recept

    Recept képe

    Hozzávalók:

    1. 1 kg sárgabarack (nekem 9 db nagyobb volt maggal mérve)
    2. 1 ek cukor
    3. 1 tasak vaníliás cukor
    4. 2 dl főzőtejszín
    5. 1 ek vaníliás pudingpor

    Recept ide kattintva folytatódik! »»»

    Szólj hozzá