Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Leves piros gyümölcsökből recept

Leves piros gyümölcsökből
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg meggy
    • 20 dkg cseresznye
    • 15 dkg ribizli
    • 1 csipet só
    • 4 ek cukor
    • 1 csapott tk őrölt fahéj
    • 5-6 db szegfűszeg
    • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
    • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

    Elkészítése:

    A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. A meggyet és a cseresznyét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.

    Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha már megpuhultak a gyümölcsök, a levesből mert pár evőkanálnyi forró lével felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), és a levesbe csorgatjuk.

    Ha kellőképpen besűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit és elzárjuk.

    Jól behűtjük, és hidegen kínáljuk.

    Tipp:

    Igyekszem minél több friss gyümölcsöt felhasználni addig, amíg lehetséges. Ehhez a leveshez csak összegyűjtöttem mindenből egy keveset, amit a kertben találtam. Került bele meggy, cseresznye és némi ribizli. A cukor mennyisége természetesen a gyümölcsök édességétől függően változtatható. Egy kissé savanykás lett a ribizli miatt, picit sűrűbbre is sikeredett, de ez senkit sem zavart. Jól behűtve az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá