Leves piros gyümölcsökből

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg meggy
  • 20 dkg cseresznye
  • 15 dkg ribizli
  • 1 csipet só
  • 4 ek cukor
  • 1 csapott tk őrölt fahéj
  • 5-6 db szegfűszeg
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  • 2 dl főzőtejszín (20%-os)

Elkészítése:

A gyümölcsöket alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk. A meggyet és a cseresznyét annyi vízben, hogy ellepje, feltesszük főni. Ízesítjük sóval, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel.

Közben a pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel. Ha már megpuhultak a gyümölcsök, a levesből mert pár evőkanálnyi forró lével felhígítjuk a tejszínt (hőkiegyenlítést végzünk), és a levesbe csorgatjuk.

Ha kellőképpen besűrűsödött, hozzáadjuk a ribizlit és elzárjuk.

Jól behűtjük, és hidegen kínáljuk.

Tipp:

Igyekszem minél több friss gyümölcsöt felhasználni addig, amíg lehetséges. Ehhez a leveshez csak összegyűjtöttem mindenből egy keveset, amit a kertben találtam. Került bele meggy, cseresznye és némi ribizli. A cukor mennyisége természetesen a gyümölcsök édességétől függően változtatható. Egy kissé savanykás lett a ribizli miatt, picit sűrűbbre is sikeredett, de ez senkit sem zavart. Jól behűtve az igazi.