Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes sárgabarack krémleves recept

Tejszínes sárgabarack krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 kg sárgabarack (nekem 9 db nagyobb volt maggal mérve)
    • 1 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek vaníliás pudingpor

    Elkészítése:

    A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje.

    Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. Az én barackjaim nagyon érettek voltak, ezért elegendő volt ennyi bele. Amint felfő, merülő mixerrel pürésítjük.

    A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk és hagyjuk felforrni.

    Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.

    Tipp:

    Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csak vigyázzunk, hogy ne nyomják el a barack ízét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá