Tejszínes sárgabarack krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack (nekem 9 db nagyobb volt maggal mérve)
  • 1 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek vaníliás pudingpor

Elkészítése:

A barackokat alaposan megtisztítjuk, magjukat kiemeljük. A gyümölcshúst nagyobb darabokra vágjuk. Annyi vízbe tesszük fel főni, hogy épp ellepje.

Beleszórjuk a cukrokat. A cukor mennyisége ízlés szerint növelhető. Az én barackjaim nagyon érettek voltak, ezért elegendő volt ennyi bele. Amint felfő, merülő mixerrel pürésítjük.

A pudingport csomómentesre keverjük a tejszínnel, a levesbe csorgatjuk és hagyjuk felforrni.

Behűtve, barackszeletekkel, mentalevéllel díszítve kínáljuk.

Tipp:

Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, csak vigyázzunk, hogy ne nyomják el a barack ízét.