1. Mogyorókrémes kifli recept
A mogyorókrémes kifli egy ellenállhatatlanul lágy péksütemény, amely mogyorókrémmel töltve minden falatnál édes meglepetést nyújt. Ez a kifli tökéletes választás, ha valami igazán gazdag ízű, de könnyed süteményre vágysz.
Hozzávalók:
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
2. Mákos kiflik recept
Egy klasszikus magyar édesség, amely mákkal töltött, lágy tésztából készül. Ez a sütemény ideális választás uzsonnára, hiszen könnyen csomagolható, és egész nap friss marad.
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 3 ek porcukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl habtejszín
- 1,5 dl víz
- 5 dkg puha vaj
- 1 tk só
- 3 dkg friss élesztő
Töltelék:
- 1,5 dl víz
- 15 dkg cukor
- 20 dkg őrölt mák
- 1 mokkáskanál fahéj
- fél narancs reszelt héja
- 2 ek kandírozott narancshéj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
3. Diós búrkifli receptű
A diós töltelék és az omlós tészta kombinációjával nyújt igazi ízélményt. A dió gazdag íze tökéletesen passzol a lágy kiflitésztához, így ezt az édességet biztosan imádni fogod.
Hozzávalók:
- 2 cs (500 g-os) fagyasztott bolti leveles tészta
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Tetejére:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb. 5 dkg darált dió
Szóráshoz:
- porcukor
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
4. Csokis tekercs recept
Egy igazán csokis élmény, amely minden édesszájúnak kedvence lesz. A csokoládéval gazdagon töltött tésztatekercs nemcsak finom, hanem praktikus választás is uzsonnára.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 7 dkg vaj
- 7 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tej
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
- 2 ek holland kakaópor
- 4 ek nutella
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
5. Pudingos csiga recept
Krémes, vaníliás töltelékkel készült péksütemény, amely könnyedén feldobja a délutánt. A lágy tészta és a puding selymes állaga tökéletes harmóniát alkot, és minden falatja igazi élvezet.
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg langyos vaj
Töltelék:
- 1 cs pudingpor (ki milyet szeret)
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- izlés szerint mazsola
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
6. Extra puha kakaós csiga recept
Egy igazi klasszikus, amelyet bármikor szívesen fogyasztunk. A kakaóval töltött puha tésztacsigák gyorsan elkészíthetők, és minden uzsonnás dobozba jól illenek.
Hozzávalók:
- 400 g finomliszt
- 25 g élesztő
- 50 g kristálycukor
- 250 ml tej
- csipet só
- 100 ml étolaj
Töltelék:
- olaj vagy olvasztott vaj
- cukrozott kakaópor
Kenéshez:
- 1,5 dl cukrozatlan habtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
7. Mézes-mákos csavart briós recept
Különleges csavart formájú péksütemény, amely mézzel és mákkal készül. A méz édessége és a mák gazdagsága tökéletes kombinációt alkot, így ezt a brióst érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
- 50 dkg finomliszt
- 3 dl langyos tej
- 2 dkg friss élesztő
- 3 csapott ek porcukor
- csipet só
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 ek olaj
Töltelék:
- 20 dkg darált mák
- 12 dkg cukor
- 5 dkg méz
- 1 citrom héja
- 1 dl víz
Tetejére:
- 1 enyhén felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
8. Túrós batyu recept
Lágy, krémes túrótöltelékkel készült klasszikus péksütemény, amely minden falatnál kényeztet. Ez a batyu tökéletes uzsonna, hiszen könnyed, mégis laktató választás.
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 8 dkg olvasztott vaj
- 8 dkg kristálycukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 dkg élesztő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 csipet só
- kb. 3 dl tej
- reszelt citromhéj
Töltelék hozzávalói :
Lekenéshez:
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
9. Nutellás csíkos recept
Az édes töltelék és a lágy tészta párosítása igazi kedvenc lesz mindenkinek, aki szereti a csokoládés süteményeket.
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 5 dkg friss élesztő vagy 14 g szárított
- 2 nagyobb csipet só
- 14 dkg cukor
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5 dkg vaj vagy margarin (Ha zsiradékként csak vajat vagy margarint szeretnénk használni, akkor a zsír elhagyásával
- használjunk összesen 65 g mennyiséget)
- 6 dkg zsír
- 6 ek narancspaszta: 3 ek (vagy 3 narancs reszelt héja)
- 420 ml tej
- a kakaós tésztához: 8 g holland kakaópor és kevés tej
Töltelék:
- kb 30 dkg mogyorókrém
Kenéshez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
10. Mákos guba párna recept
Egy igazi magyar klasszikus újragondolt változata. A mákos töltelék és a puha tészta párosítása egy laktató és finom uzsonnát eredményez, amely garantáltan elnyeri a tetszésedet.
Hozzávalók:
- 2 csomag (800 g) előre nyújtott élesztős, leveles tészta (24*36 cm-es téglalappá nyújtva)
Vaníliás töltelék:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 3 dl tej
- 5 dkg vaj vagy margarin
Mákos töltelék:
- 13 dkg őrölt mák
- 6 dkg cukor
- 25 g méz
- 80 ml tej
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- egész mák (elmaradhat)
Recept ide kattintva folytatódik! »»»
Ezek az édes péksütemények tökéletes választások uzsonnára, hiszen könnyen csomagolhatók, ízletesek és bárhol élvezheted őket. Próbáld ki őket, és varázsolj valami finomat az uzsonnás dobozba!