Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos csiga recept

Pudingos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 3 dl tej
    • 6 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 5 dkg langyos vaj

    Töltelék:

    • 1 cs pudingpor (ki milyet szeret)
    • 5 dl tej
    • 3 ek cukor
    • izlés szerint mazsola

    Elkészítése:

    Először a tölteléket készítjük el. A pudingot a tejjel, a cukorral felfőzzük, majd félretesszük, hogy jól kihűljön.

    A tésztának az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

    Ha megkelt a tészta elfelezzük, kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal (a puding felébe tehetünk mazsolát) és feltekerjük. A másik tésztával is megcsináljuk, azt is felszeleteljük. Tepsibe tesszük és ismét kelesztjük kb 20 percet.

    Tojássárgájával megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180°C fokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá