Pudingos csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg langyos vaj

Töltelék:

  • 1 cs pudingpor (ki milyet szeret)
  • 5 dl tej
  • 3 ek cukor
  • izlés szerint mazsola

Elkészítése:

Először a tölteléket készítjük el. A pudingot a tejjel, a cukorral felfőzzük, majd félretesszük, hogy jól kihűljön.

A tésztának az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta elfelezzük, kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal (a puding felébe tehetünk mazsolát) és feltekerjük. A másik tésztával is megcsináljuk, azt is felszeleteljük. Tepsibe tesszük és ismét kelesztjük kb 20 percet.

Tojássárgájával megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180°C fokon megsütjük.