Zöldparadicsom fűszeresen télire eltéve recept
Hozzávalók:
- 2 kg zöld paradicsom
- 2,5 dl ecet (10%-os)
- 10 dkg cukor
- 3 dkg só
- 5 szem bors
- 1 kk mustármag
- 0,5 kk nátrium benzoát
Elkészítése:
A zöld paradicsomokat alaposan megmossuk, majd tisztára mosott üvegekbe rakjuk.
A felöntőlevet elkészítjük, 1 l vízhez az ecetet, cukrot, sót, borsot, mustármagot elkeverjük és felforraljuk.
Hozzáadjuk a fél kávéskanál nátrium benzoátot és melegen az üvegekbe öntjük. Száraz dunsztba tesszük.
Pár hetet várunk vele és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









