Zöldparadicsom fűszeresen télire eltéve recept

Hozzávalók:
- 2 kg zöld paradicsom
- 2,5 dl ecet (10%-os)
- 10 dkg cukor
- 3 dkg só
- 5 szem bors
- 1 kk mustármag
- 0,5 kk nátrium benzoát
Elkészítése:
A zöld paradicsomokat alaposan megmossuk, majd tisztára mosott üvegekbe rakjuk.
A felöntőlevet elkészítjük, 1 l vízhez az ecetet, cukrot, sót, borsot, mustármagot elkeverjük és felforraljuk.
Hozzáadjuk a fél kávéskanál nátrium benzoátot és melegen az üvegekbe öntjük. Száraz dunsztba tesszük.
Pár hetet várunk vele és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »