Zöldparadicsom fűszeresen télire eltéve recept

Hozzávalók:
- 2 kg zöld paradicsom
- 2,5 dl ecet (10%-os)
- 10 dkg cukor
- 3 dkg só
- 5 szem bors
- 1 kk mustármag
- 0,5 kk nátrium benzoát
Elkészítése:
A zöld paradicsomokat alaposan megmossuk, majd tisztára mosott üvegekbe rakjuk.
A felöntőlevet elkészítjük, 1 l vízhez az ecetet, cukrot, sót, borsot, mustármagot elkeverjük és felforraljuk.
Hozzáadjuk a fél kávéskanál nátrium benzoátot és melegen az üvegekbe öntjük. Száraz dunsztba tesszük.
Pár hetet várunk vele és fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »