Quacamole (mexikói szósz avokádóból) recept

Hozzávalók:
- 2 nagy érett avokádó
- 1 kis hagymával (hing-gel helyettesítheted)
- 2 közepes paradicsom
- friss zöld csilipaprika (ha nincs friss szárított chili is lehet)
- 1 kis zöld lime (citrommal helyettesítheted)
- 1-2 ek friss korianderzöld
- só
- feketebors
Elkészítése:
Készítsd elő a zöldségeket, mosd meg a paradicsomot és az avokádót pucold meg. Pucold meg a hagymát is és készítsd elő a koriander zöldjét.
A zöldségeket vágd akkorára, hogy az aprítóba be tudd rakni.
Tedd aprítóba a hagymát, majd tedd hozzá a paradicsomot és az avokádót a fűszerekkel együtt.
A végén add hozzá a lime-ot és a sót is.
Ha nem közvetlenül elkészítés után fogyasztod, az avokádot magját helyezd a keverékre, mert megakadályozza a barnulást.
Tipp:
Az egyik legnépszerűbb avokádóból készült étel a quacamole, ami valójában egy mexikóból származó szósz, mártás.
Mára szinte az egész világon elterjedt és szívesen fogyasztják ropogtatni valók, rágcsálni valók mellé (kukorica chips vagy akár nyers zöldségekkel).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »