Bedobálós csemege lé recept

Hozzávalók:
2 db 20 literes vödörhöz:
- 15 liter víz
- 3 liter 10%-os (CSAK 10%-os a jó) ételecet
- 1 és 1/2 kg cukor
- 45 dkg só
- 6 tk nátrium-benzoát
- 6 tk borkénpor
Vödrönként:
- 4-4 tk bors
- 3-3 tk szegfűbors
- 1/2-1/2 csomag babérlevél
- 1-1 csomag kapor
- torma, egész kömény, mustármag ízlés szerint
Elkészítése:
A vizet egy nagy lábosba öntjük, megy bele az ecet, cukor és a só.
Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a nátrium-benzoátot és a borkénport.
A vödrökbe beledobáljuk a fűszereket ízlés szerint és felöntjük a lével (elosztjuk a két vödörbe).
Majd ebbe lehet pakolászni az alaposan megmosott zöldségeket.
Arra figyeljünk, hogy a zöldségek mindig a lé alatt legyenek és ne tartsuk meleg helyen a vödröt, mert könnyen felforr.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »