Bedobálós csemege lé recept

Hozzávalók:
2 db 20 literes vödörhöz:
- 15 liter víz
- 3 liter 10%-os (CSAK 10%-os a jó) ételecet
- 1 és 1/2 kg cukor
- 45 dkg só
- 6 tk nátrium-benzoát
- 6 tk borkénpor
Vödrönként:
- 4-4 tk bors
- 3-3 tk szegfűbors
- 1/2-1/2 csomag babérlevél
- 1-1 csomag kapor
- torma, egész kömény, mustármag ízlés szerint
Elkészítése:
A vizet egy nagy lábosba öntjük, megy bele az ecet, cukor és a só.
Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, elkeverjük benne a nátrium-benzoátot és a borkénport.
A vödrökbe beledobáljuk a fűszereket ízlés szerint és felöntjük a lével (elosztjuk a két vödörbe).
Majd ebbe lehet pakolászni az alaposan megmosott zöldségeket.
Arra figyeljünk, hogy a zöldségek mindig a lé alatt legyenek és ne tartsuk meleg helyen a vödröt, mert könnyen felforr.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »