Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bedobálós csemege lé recept

Bedobálós csemege lé
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    2 db 20 literes vödörhöz:

    • 15 liter víz
    • 3 liter 10%-os (CSAK 10%-os a jó) ételecet
    • 1 és 1/2 kg cukor
    • 45 dkg só
    • 6 tk nátrium-benzoát
    • 6 tk borkénpor

    Vödrönként:

    • 4-4 tk bors
    • 3-3 tk szegfűbors
    • 1/2-1/2 csomag babérlevél
    • 1-1 csomag kapor
    • torma, egész kömény, mustármag ízlés szerint

    Elkészítése:

    A vizet egy nagy lábosba öntjük, megy bele az ecet, cukor és a só.

    Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

    Ha kihűlt, elkeverjük benne a nátrium-benzoátot és a borkénport.

    A vödrökbe beledobáljuk a fűszereket ízlés szerint és felöntjük a lével (elosztjuk a két vödörbe).

    Majd ebbe lehet pakolászni az alaposan megmosott zöldségeket.

    Arra figyeljünk, hogy a zöldségek mindig a lé alatt legyenek és ne tartsuk meleg helyen a vödröt, mert könnyen felforr.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá