Bedobálós csemege lé

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

2 db 20 literes vödörhöz:

  • 15 liter víz
  • 3 liter 10%-os (CSAK 10%-os a jó) ételecet
  • 1 és 1/2 kg cukor
  • 45 dkg só
  • 6 tk nátrium-benzoát
  • 6 tk borkénpor

Vödrönként:

  • 4-4 tk bors
  • 3-3 tk szegfűbors
  • 1/2-1/2 csomag babérlevél
  • 1-1 csomag kapor
  • torma, egész kömény, mustármag ízlés szerint

Elkészítése:

A vizet egy nagy lábosba öntjük, megy bele az ecet, cukor és a só.

Felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, elkeverjük benne a nátrium-benzoátot és a borkénport.

A vödrökbe beledobáljuk a fűszereket ízlés szerint és felöntjük a lével (elosztjuk a két vödörbe).

Majd ebbe lehet pakolászni az alaposan megmosott zöldségeket.

Arra figyeljünk, hogy a zöldségek mindig a lé alatt legyenek és ne tartsuk meleg helyen a vödröt, mert könnyen felforr.