Eperlekvár recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg friss eper
- 500 g befőzőcukor (a gyümölcs édességétől függően)
Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk.
Krumpli törővel vagy botmixerrel pürésíttjük (akár hagyhatunk benne nagyobb darabokat is, akkor inkább dzsem állagú lesz).
A cukrot hozzáadjuk és felforraljuk. Mérsékeljük alatta a lángot és egészes sűrűre főzzük gyakori kevergetés mellett.
Ha szeretnénk, akkor ízesíthetjük a lekvárt vaníliával vagy akár citromfűvel is.
A kész lekvárt még forrón steril üvegekbe töljtük és fedővel lezárjuk (fontos, hogy a tető ne legyen sérült!). Az üvegeket forrón száraz dunsztba tesszük és így hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »