Eperlekvár recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg friss eper
- 500 g befőzőcukor (a gyümölcs édességétől függően)
Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk.
Krumpli törővel vagy botmixerrel pürésíttjük (akár hagyhatunk benne nagyobb darabokat is, akkor inkább dzsem állagú lesz).
A cukrot hozzáadjuk és felforraljuk. Mérsékeljük alatta a lángot és egészes sűrűre főzzük gyakori kevergetés mellett.
Ha szeretnénk, akkor ízesíthetjük a lekvárt vaníliával vagy akár citromfűvel is.
A kész lekvárt még forrón steril üvegekbe töljtük és fedővel lezárjuk (fontos, hogy a tető ne legyen sérült!). Az üvegeket forrón száraz dunsztba tesszük és így hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »