Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Eperlekvár recept

Eperlekvár
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg friss eper
    • 500 g befőzőcukor (a gyümölcs édességétől függően)

    Elkészítése:

    Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk.

    Krumpli törővel vagy botmixerrel pürésíttjük (akár hagyhatunk benne nagyobb darabokat is, akkor inkább dzsem állagú lesz).

    A cukrot hozzáadjuk és felforraljuk. Mérsékeljük alatta a lángot és egészes sűrűre főzzük gyakori kevergetés mellett.

    Ha szeretnénk, akkor ízesíthetjük a lekvárt vaníliával vagy akár citromfűvel is.

    A kész lekvárt még forrón steril üvegekbe töljtük és fedővel lezárjuk (fontos, hogy a tető ne legyen sérült!). Az üvegeket forrón száraz dunsztba tesszük és így hagyjuk kihűlni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá