Eperlekvár recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1,5 kg friss eper
- 500 g befőzőcukor (a gyümölcs édességétől függően)
Elkészítése:
Az epret alaposan megmossuk és kicsumázzuk.
Krumpli törővel vagy botmixerrel pürésíttjük (akár hagyhatunk benne nagyobb darabokat is, akkor inkább dzsem állagú lesz).
A cukrot hozzáadjuk és felforraljuk. Mérsékeljük alatta a lángot és egészes sűrűre főzzük gyakori kevergetés mellett.
Ha szeretnénk, akkor ízesíthetjük a lekvárt vaníliával vagy akár citromfűvel is.
A kész lekvárt még forrón steril üvegekbe töljtük és fedővel lezárjuk (fontos, hogy a tető ne legyen sérült!). Az üvegeket forrón száraz dunsztba tesszük és így hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.