Karibi lekvár recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 800 g mangó (előkészítve mérjük le)
- 400 g banán (előkészítve mérjük le)
- 50 g kókuszreszelék
- 10 g citromsav
- 1 tasak befőzőcukor extra 2:1
Elkészítése:
A mangót meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, a gyümölcsöt apró kockára vágjuk és pürésítjük. A banánt meghámozzuk, apró kockára vágjuk.
Egy főzőedényben a gyümölcsöket, a kókuszreszeléket, a citromsavat és a befőzőcukrot jól összekeverjük.
Az egészet állandó kevergetés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve 3 percig forrni hagyjuk. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










