Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ételízesítő házikészítmény recept

Ételízesítő házikészítmény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 7 db sárgarépa
    • 4 db petrezselyem gyökér
    • 1 db karalábé
    • 1 db zellergumó
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 db lila hagyma
    • 1 db póréhagyma
    • 1,5 fej fokhagyma
    • 3 db vastag húsú, színes tvpaprika
    • 20 dkg húsos paradicsom
    • 1 csokor metélő,- és 1 csokor sima petrezselyem zöld
    • 1 csokor zellerzöld
    • 4-5 szál lestyán
    • 5 nagyobb ek himalaya kristálysó
    • 3 tk “le gusto” curry (Aldiban kapható)
    • 1 dl étolaj
    • üvegek + fedelek

    Elkészítése:

    A zöldségeket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és ruhán lecsepegtetjük.

    Éles késsel kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve összekeverjük. (ha kissé felaprítjuk, nem kell a húsdarálónak erőlködnie, nem mellesleg jobban keverednek az alapanyagok)

    Ezután a húsdaráló apró lyukú tárcsáján a zöldekkel együtt ledaráljuk.

    Hozzáadjuk a himalaya sót és a curry-t és alaposan elkeverjük. Kb. 12-15 perc múlva egy kevéske levet fog engedni.

    Ahhoz, hogy kiváló ételízesítőt kapjunk, a bekevert zöldségeket ismét átdaráljuk!

    Az így elkészített ízesítő masszát üvegekbe töltjük, evőkanállal kissé lelapítjuk és egy kevéske étolajat öntünk rá.

    A fedelekkel szorosan lezárjuk az üvegeket és száraz,- hűvös helyen tárolva hónapokig eláll!

    Ez az ízesítő, nagyszerű adalék és egyéb nem kívánatos “E”-mentes házi, vitamindús készítmény!

    Az adott hozzávalókból 9 db. kisebb (a képen látható) üvegre valót sikerült összehoznom.

    Kellemes főzőcskézést és jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá