Ételízesítő házikészítmény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 7 db sárgarépa
- 4 db petrezselyem gyökér
- 1 db karalábé
- 1 db zellergumó
- 1 db vöröshagyma
- 1 db lila hagyma
- 1 db póréhagyma
- 1,5 fej fokhagyma
- 3 db vastag húsú, színes tvpaprika
- 20 dkg húsos paradicsom
- 1 csokor metélő,- és 1 csokor sima petrezselyem zöld
- 1 csokor zellerzöld
- 4-5 szál lestyán
- 5 nagyobb ek himalaya kristálysó
- 3 tk “le gusto” curry (Aldiban kapható)
- 1 dl étolaj
- üvegek + fedelek
Elkészítése:
A zöldségeket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és ruhán lecsepegtetjük.
Éles késsel kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve összekeverjük. (ha kissé felaprítjuk, nem kell a húsdarálónak erőlködnie, nem mellesleg jobban keverednek az alapanyagok)
Ezután a húsdaráló apró lyukú tárcsáján a zöldekkel együtt ledaráljuk.
Hozzáadjuk a himalaya sót és a curry-t és alaposan elkeverjük. Kb. 12-15 perc múlva egy kevéske levet fog engedni.
Ahhoz, hogy kiváló ételízesítőt kapjunk, a bekevert zöldségeket ismét átdaráljuk!
Az így elkészített ízesítő masszát üvegekbe töltjük, evőkanállal kissé lelapítjuk és egy kevéske étolajat öntünk rá.
A fedelekkel szorosan lezárjuk az üvegeket és száraz,- hűvös helyen tárolva hónapokig eláll!
Ez az ízesítő, nagyszerű adalék és egyéb nem kívánatos “E”-mentes házi, vitamindús készítmény!
Az adott hozzávalókból 9 db. kisebb (a képen látható) üvegre valót sikerült összehoznom.
Kellemes főzőcskézést és jó étvágyat kívánok!