Ételízesítő házikészítmény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Ételízesítő házikészítmény

Hozzávalók:

  • 7 db sárgarépa
  • 4 db petrezselyem gyökér
  • 1 db karalábé
  • 1 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 1 db póréhagyma
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 3 db vastag húsú, színes tvpaprika
  • 20 dkg húsos paradicsom
  • 1 csokor metélő,- és 1 csokor sima petrezselyem zöld
  • 1 csokor zellerzöld
  • 4-5 szál lestyán
  • 5 nagyobb ek himalaya kristálysó
  • 3 tk “le gusto” curry (Aldiban kapható)
  • 1 dl étolaj
  • üvegek + fedelek

Elkészítése:

A zöldségeket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és ruhán lecsepegtetjük.

Éles késsel kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve összekeverjük. (ha kissé felaprítjuk, nem kell a húsdarálónak erőlködnie, nem mellesleg jobban keverednek az alapanyagok)

Ezután a húsdaráló apró lyukú tárcsáján a zöldekkel együtt ledaráljuk.

Hozzáadjuk a himalaya sót és a curry-t és alaposan elkeverjük. Kb. 12-15 perc múlva egy kevéske levet fog engedni.

Ahhoz, hogy kiváló ételízesítőt kapjunk, a bekevert zöldségeket ismét átdaráljuk!

Az így elkészített ízesítő masszát üvegekbe töltjük, evőkanállal kissé lelapítjuk és egy kevéske étolajat öntünk rá.

A fedelekkel szorosan lezárjuk az üvegeket és száraz,- hűvös helyen tárolva hónapokig eláll!

Ez az ízesítő, nagyszerű adalék és egyéb nem kívánatos “E”-mentes házi, vitamindús készítmény!

Az adott hozzávalókból 9 db. kisebb (a képen látható) üvegre valót sikerült összehoznom.

Kellemes főzőcskézést és jó étvágyat kívánok!