Csalamádé recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg káposzta
- 1,5 kg paprika
- 1 kg zöld paradicsom
- 1 kg uborka
- 50 dkg sárgarépa
- 0,5 kg vöröshagyma
- 3 dl ecet (10 %-os)
- 7 dkg só
- 40 dkg cukor
- 1 kávéskanál szalicil
- 1 kávéskanál borkén
- 3 db babérlevél
- 1 ek fekete bors (szemes)
- 1 tk egész fűszerkömény
- 1 ek mustármag
- 1 tk koriander
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni.
A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb 4-6 órát, ez alatt levet ereszt.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük levével együtt. Celofánnal lekötjük, majd az üvegek tetejével lezárjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »