Csalamádé recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg káposzta
- 1,5 kg paprika
- 1 kg zöld paradicsom
- 1 kg uborka
- 50 dkg sárgarépa
- 0,5 kg vöröshagyma
- 3 dl ecet (10 %-os)
- 7 dkg só
- 40 dkg cukor
- 1 kávéskanál szalicil
- 1 kávéskanál borkén
- 3 db babérlevél
- 1 ek fekete bors (szemes)
- 1 tk egész fűszerkömény
- 1 ek mustármag
- 1 tk koriander
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük. Az uborkát nem kell megpucolni, csak egyszerűen uborkaszeletelőn le kell gyalulni.
A felaprított hozzávalókat egy nagy tálba tesszük, egyenletesen eloszlatjuk rajta a fűszereket és ízesítőket, majd alaposan összekeverjük. A babérlevelet törjük apró darabokra. Az egészet állni hagyjuk kb 4-6 órát, ez alatt levet ereszt.
Tisztára mosott üvegekbe töltjük levével együtt. Celofánnal lekötjük, majd az üvegek tetejével lezárjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »