Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banán lekvár recept

Banán lekvár
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg hámozott banán
    • 700 g cukrot
    • 1 citrom leve
    • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
    • 1 evőkanál rum
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    Hámozzuk meg a banánt és vágjuk darabokra.

    Tegyük egy edénybe a cukor, citromlé és víz társaságában, majd helyezzük a tűzre, kezdjük forralni lassú tűzön, időnként megkevergetve.

    Nagyjából 40 perc elteltével kezd sűrűsödni, ekkor tegyük bele a fahéjat és a rumot. Folyamatos keverés mellett, még 10 percig főzzük, majd töltsük, fertőtlenített üvegekbe.

    Fordítsuk fejjel lefelé, majd száraz dunsztba helyezve, hagyjuk kihűlni.

    Ez a mennyiség 2 db, 400 ml-es üveg tartalmához elég. Címkézzük fel és tegyük a kamra polcra, lehetőleg sötét helyre.

    A citromlé hozzáadásával, a főzés során, végig megőrzi eredeti színét, barnás árnyalatot, csak a fahéj hozzáadása után kap.

    Igazán különleges csemege, fogyasztjuk pirítóssal, kaláccsal vagy süteményben sütve.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá