Banán lekvár recept

Hozzávalók:
- 1 kg hámozott banán
- 700 g cukrot
- 1 citrom leve
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 evőkanál rum
- 1 dl víz
Elkészítése:
Hámozzuk meg a banánt és vágjuk darabokra.
Tegyük egy edénybe a cukor, citromlé és víz társaságában, majd helyezzük a tűzre, kezdjük forralni lassú tűzön, időnként megkevergetve.
Nagyjából 40 perc elteltével kezd sűrűsödni, ekkor tegyük bele a fahéjat és a rumot. Folyamatos keverés mellett, még 10 percig főzzük, majd töltsük, fertőtlenített üvegekbe.
Fordítsuk fejjel lefelé, majd száraz dunsztba helyezve, hagyjuk kihűlni.
Ez a mennyiség 2 db, 400 ml-es üveg tartalmához elég. Címkézzük fel és tegyük a kamra polcra, lehetőleg sötét helyre.
A citromlé hozzáadásával, a főzés során, végig megőrzi eredeti színét, barnás árnyalatot, csak a fahéj hozzáadása után kap.
Igazán különleges csemege, fogyasztjuk pirítóssal, kaláccsal vagy süteményben sütve.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »