1. Zserbó tekercs recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg zsír
- tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 dl langyos tej
- csipet só
- 1 narancs héja
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 1 ek méz
- kb 25 dkg baracklekvár
Tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 50 g tejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Zserbógolyó recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Alaphoz:
- 150 g darált dió
- 150 g darált háztartási keksz
- 200 g aszalt sárgabarack
- 10-15 dkg sárgabaracklekvár
Továbbá:
- rumaroma vagy barackpálinka
- 10 dkg étcsoki
- 1 ek olaj
- 2 marék durvára darált dió
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Lakodalmas diós szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 25×35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- pici só
- 1-2 evőkanál tejföl
Töltelék:
- 28 dkg porcukor
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 dl rum vagy rum aroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg darált dió
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Duplán diós sütemény recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy kb 20*35 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- tojás
- 30 dkg cukor
- 20 dkg finomliszt
- 8 ek víz
- 0,5 cs sütőpor
- 5 dkg darált dió
- csipet só
Krém:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
-
4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 20 dkg puha margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 10 dkg darált dió
- ízlés szerint rum vagy aroma
Tetejére:
- tojásfehérje
- 20 dkg cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Vaníliakrémes diószelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Lapokhoz:
- tojásfehérje (kb 12-14 db)
- 180 g nyírfacukor vagy ennek megfelelő édesítő
- 300 g darált dió
- 60 g búza finomliszt
- 120 g teljes kiörlésű búzaliszt
- 20 g sütőpor
- 50 g durvára vágott dió a szóráshoz
A főzött alaphoz:
- 200 ml tejszín
- 300 ml víz
- 60 g vaníliás pudingpor
- 80 g cukornak megfelelő édesítő
- 30 g vaj
- vaníliaaroma vagy vanílarúd kikapart magja
- 15 g zselatin
Krémhez:
- 600 ml habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Diós-csokis, lekváros szelet recept
Hozzávalók:
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg porcukor
- tojás
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1/2 cs szalalkáli ( 7,5 g )
- kb 1 dl tej
Töltelék:
- 5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 3 ek kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 10 dkg darált keksz
- 1 tk rumaroma
- kb 30 dkg baracklekvár
Tetejére:
- 70 g étcsokoládé
- 70 ml tejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Töltetlen, diós hókifli recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- 220 g puha vaj
- 300 g liszt
- tojás
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Diós kosárka recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg rétesliszt (fele lehet finomliszt is)
- 12 dkg margarin
- 12 dkg porcukor
- tojássárgája
- 2-3 evőkanál tej
Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 24 dkg porcukor
-
4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - sárgabarack lekvár
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Diós mézes recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 evőkanál méz
- 4 evőkanál zsír
- tojás
- késhegynyi szódabikarbóna
- 4-5 evőkanál tej
A krémhez:
- 4 dl tej
- 2 ek cukor
- 2 ek búzadara
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- fél dl rum
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Preckedli (diós linzer) recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg sertés zsír
- 15 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- tojás
- reszelt citromhéj
A tetejére:
- dió + kristálycukor keveréke a tetejére











