Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Preckedli (diós linzer) recept

Preckedli (diós linzer)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg sertés zsír
    • 15 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt citromhéj

    A tetejére:

    • dió + kristálycukor keveréke a tetejére

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a zsír és a puha margarint.  Kézzel jól összedolgozzuk, majd beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukort és a sütőport. Belereszeljük a citromhéjat, majd beleütünk egy tojást és egy tojás sárgáját.

    Addig gyúrjuk, amíg a tészta össz enem áll. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény, akkor jó ha már nem ragad az edény falához és a kezünkhöz sem.  (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem)

    Egy órára betesszük a hűtőbe pihentetni, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és ízlés szerinti kiszúróval kiszúrjuk.

    A diót apróra daraboljuk, majd összekeverjük kristálycukorral.

    A kiszaggatott a linzerek tetejét megkenjük felvert tojásfehérjével, majd belefordítjuk a cukros dióba. A diós felével felfelé egy tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben 180 fokon szép világos színűre sütjük (15-20 perc)

    A sütőből kivéve megvárjuk, amíg kihűt és megszórjuk porcukorral.

    Tipp:

    Száraz helyen tárolva több hétig is eláll, sőt egyre finomabb, omlósabb lesz.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá