Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zserbógolyó recept

Zserbógolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Alaphoz:

    • 150 g darált dió
    • 150 g darált háztartási keksz
    • 200 g aszalt sárgabarack
    • 10-15 dkg sárgabaracklekvár

    Továbbá:

    • rumaroma vagy barackpálinka
    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek olaj
    • 2 marék durvára darált dió

    Elkészítése:

    Az aszalt barackot megöntözzük a rumaromával (vagy esetleg rummal, pálinkával), lefedjük és másnapig hűtőben tartjuk.

    Másnap a barackról leöntjük az esetlegesen megmaradt levet, hozzáadunk 10 dkg lekvárt és szép simára dolgozzuk turmixszal vagy késes aprítóval.

    Egy edénybe öntjük a kekszet, diót és hozzáadjuk a barackos-lekváros masszát és elkezdjük összedolgozni. Ha úgy látjuk, hogy nagyon száraz a massza, akkor adhatunk hozzá 1-2 ek lekvárt még.

    A masszából diónyi méretű golyókat formázunk (nekünk ebből az adagból 32 golyónk lett).

    A csokit vízgőz felett megolvasztjuk az olajjal, majd a golyókat fogpiszkálóra szúrva először a csokiba mártjuk, a felesleget lecsepegtetjük, majd a dióba nyomjuk.

    A kész golyókat hungarocel táblába szúrjuk és hagyjuk, amíg a csoki teljesen megdermed. (Természetesen ha nincs hungarocel, akkor a csokiba mártott golyókat tegyük sütőpapírra, majd szórjuk meg kevés dióval. Ha a csoki megkötött, akkor könnyen le lehet majd szedni a sütőpapírról.)

    Tálalásig tartsuk hűvös helyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá