1. Flódni recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1/2 dl fehér bor
- tojás sárgája
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
Az alma töltelékhez:
- 25 dkg alma reszelve
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- 1 mk. őrölt fahéj
A dió töltelékhez:
- 6 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 mk reszelt citromhéj
- 1 mk őrölt fahéj
- 2 dkg mazsola
- 2 dkg kekszmorzsa
- 2 dkg méz
A mák töltelékhez:
- 6 dkg cukor
- 10 dkg mák
- 1 mk fahéj
- 1 mk citromhéj reszelve
- 2 dkg mazsola
- 2 dkg kekszmorzsa
- 2 dkg méz
A 4. töltelékhez:
- szilvalekvár
Továbbá:
- 1 db 20×30 cm-es tepsi
- sütőpapír
Díszítéshez:
- fél dió karamellbe forgatva
Recept ide kattintva folytatódik »»»
2. Mákos guba vaníliakrémmel recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Mákos gubához:
- 3 szikkadt kifli
- 2-3 dl tej
- 10 dkg darált mák
- 2-3 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
Vaníliakrémhez:
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 ek kristálycukor
- 5 dl tej
- 2 dl habtejszín
Recept ide kattintva folytatódik »»»
3. Hókifli nagyi lekvárjával recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 40 dkg rétesliszt
- 25 dkg margarin
- tejföl (2 dl-nél nem több)
- pici só
Tölteléknek:
- lekvár, sütőlekvár
A forgatáshoz:
- 25 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
4. Omlós linzer recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30 dkg finomliszt
- 6 dkg porcukor
- 20 dkg puha vaj
- tojássárgája
- fél citrom reszelt héja és leve
- lekvár
- a tetejére porcukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
5. Diós és mákos bejgli recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- fél kg finomliszt
- 25 dkg margarin (hideg)
- 1 cs instant élesztő
- 5 dkg porcukor
- 2 dl tej (langyos)
- csipet só
- tojás a lekenéshez
Diós töltelék:
- 20 dkg dió (darált)
- 1 dl tej
- 18 dkg porcukor
- 1 ek sárgabarack lekvár
- 1 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 3 kiskanál rumaroma
- mazsola ízlés szerint (de elhagyható)
Mákos töltelék:
- 20 dkg mák (darált)
- 1,5 dl tej
- 18 dkg porcukor
- 2 ek sárgabarack lekvár
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- mazsola ízlés szerint (de elhagyható)
Recept ide kattintva folytatódik »»»
6. Pihentetés nélküli, rögtön puha mézeskalács recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 1 ek mézeskalács fűszer (esetleg ízlés szerint mehet bele több is, ha fűszeresebben szeretjük)
- 1,5 tk szódabikarbóna
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 1,25 dl méz
- tojás
- fél narancs reszelt héja
- 15 dkg porcukor (ennyi cukortól nem lesz nagyon édes, szóval ha valaki szeretne nyugodtan tegyen bele 5 dkg-al többet)
Díszítés:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - kb 20 dkg porcukor (nagyon fontos, hogy finomra legyen őrölve!)
- 1 ek étkezési keményítő
- 1 kk ecet vagy citromlé
- dekor cukor
Recept ide kattintva folytatódik »»»
7. Zserbó recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tészta:
- 1,5 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1,5 dkg friss élesztő
- 50 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- csipet só
- tojássárgája
Töltelék:
- 25 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 75 dkg baracklekvár
Máz:
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Recept ide kattintva folytatódik »»»
8. Hólabda recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
A tésztához:
- tojás
- 300 g cukor
- 3 ek kakaópor
- 8 ek forró víz
- 250 g finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek olaj
A krémhez:
- 5 ek finomliszt
- 500 ml tej
- 200 g vaj
- 200 g cukor
Az oldalára és a tetejére:
- 150 g kókuszreszelék
- 100 g étcsokoládé
Recept ide kattintva folytatódik »»»
9. Ünnepi isler recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás porcukor
- 1 csapott kk sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 20 dkg margarin
- tojás sárgája
- Pár ek savanykás lekvár, dzsem (nálam ribizli)
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
Recept ide kattintva folytatódik »»»
10. Rumos töltött puszedli recept
Hozzávalók:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg átszitált liszt
- 8 dkg barnacukor
- 20 dkg méz
- tojás
- 3 ek víz
- 5 ek napraforgó olaj
- 1 púpos tk szódabikarbóna
- 1 púpos ek mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kk só
Töltelékhez:
- 10 db aszalt szilva
- 1 púpos ek mazsola
- 2 ek kandírozott narancs vagy bármilyen aszalvány ízlés szerint
- 2 dl sütőrum
Bevonathoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg porcukor
- ízlés szerint díszítő cukorkák
- 2 tábla (20 dkg) ét tortabevonó
- 2 ek étolaj
- tortadara











